Салма Хайек започва нова кампания срещу домашното насилие

"Оттегляме се в домовете си, за да се предпазим от заплахата на COVID-19, но какво става, ако самият ни дом е заплаха?"

Салма Хайек неведнъж се е обявявала срещу двойните стандарти в Холивуд и срещу всичко онова, с което, по една или друга причина, се е налагала да прави компромис в живота си. Актрисата отново излиза в подкрепа на жените, започвайки нова кампания срещу домашното насилие, което се засилва в условията на световната социална изолация

Холивудската звезда призова милионите си последователи в социалните мрежи да "бъдат солидарни с жените" и обяви кампанията #StandWithWomen, която ще бъде реализирана съвместно с Gucci и инициативата Chime For Change, основана от Хайек и Бионсе в помощ на всички, които се борят с домашното насилие, без значение къде се намират по света.

"Оттегляме се в домовете си, за да се предпазим от заплахата на COVID-19, но какво става, ако самият ни дом е заплаха?", споделя Хайек във видео, което сподели в официалния си Instagram акаунт. "Наистина можем да постигнем промяна, ако обединим гласовете си и изкрещим "достатъчно". 

Кампанията #StandWithWomen има за цел да повиши осведомеността върху домашното насилие в Западна Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия.

шарлийз терон

Неотдавна и самата Шарлийз Терон се включи в борбата с домашното насилие. Актрисата обяви, че ще дари 1 милион долара за битката срещу заразата, като 50% от сумата на цялото дарение ще бъде използвана за нова кампания, която налага превантивни мерки спрямо домашното насилие. "По време на тази безпрецедентна глобална криза ни казват да се приютяваме в безопасността на домовете си, но какво, ако домовете ни не са безопасни? За милионите жени и деца по света, живеещи с насилника си, домът може да бъде опасен", споделя тя в изявление, публикувано в социалните мрежи.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA