#BlackoutTuesday или... защо светът спира за ден?

Разполагаме с 24 часа, за да натиснем пауза и да пренасочим вниманието си към общественозначимите проблеми, завладели световния дневен ред.

След смъртта на Джордж Флойд светът буквално избухна и полицейското безпричинно насилие, придружено от цялата несправедливост, която продължава да се случва в света, излезе на преден план. Именно затова музикалната индустрия планира днешният ден да се превърне в Blackout Tuesday - 24 часа, в които да се натисне пауза и да имаме възможността да пренасочим вниманието си към общественозначимите проблеми, завладели световния дневен ред.

https://www.instagram.com/p/CA4J_AfBIQk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Множество големи музикални лейбъли, както и емблематични музиканти като Питър Гейбриъл и Мик Джагър, се присъединиха към движението, което в социалните мрежи се използва с #TheShowMustBePaused.

65

"Важно е, че Америка отново се разкъсва по такива въпроси", сподели в понеделник фронтменът на Rolling Stones. "Утре се обединявам с колегите си артисти и ще се включа в Blackout вторник борбата с расовата дискриминация и социалната несправедливост." Ще е смело да кажем, че 99% от звездите под холивудския небосклон се включиха в движението, споделяйки черен кадър в социалните мрежи, но това е абсолютната истина. Днес всички са призовани да използват деня за "прекъсване на работата и свързване с нашата общност чрез спешно действие, изискващо промяна."

https://www.instagram.com/p/CA6_ckAHFvR/

Споделяйки на TheShowMustBePaused.com, организаторите Джамила Томас и Брайана Агйянг заявиха, че #TheShowMustBePaused е "инициатива, създадена от две черни жени в музиката, провокирана от дългогодишните расизъм и неравенство, които съществуват от заседателната зала до голямата сцена". Двете разкриват още, че музикалната индустрия печели доста пари от цветнокожите артисти, но големите корпорации и техните партньори продължават да се възползват от усилията и борбите, които те водят, за да достигнат там, където другите се настаняват с лекота.

"Това не е само еднодневна инициатива. Ние сме и ще бъдем в този двубой за дълго време. Ще бъде обявен план за действие". А Spotify вече се заемат с такъв. Музикалната стрийминг платформа ще добави черно лого и голямо изображение към избрани плейлисти, "отразяващи настоящата ситуация", а всеки един от тях ще съдържа почти 9-минутно мълчание, в знак на признателност към паметта на Джордж Флойд, изобразявайки продължителността на времето, в което той бе притиснат към тротоара.

465

Междувременно, немалко знаменитости (в лицето на Блейк Лайвли, Райън Рейнолдс, Джейми Фокс, Хари Стайлс и Криси Тейгън) се включиха в движението #BlackLivesMatter, правейки своите дарения, а редица радиопредавания отмениха предаванията си в рамките на деня. Счупените витрини на редица магазини в Ню Йорк и останалата част от територията на САЩ са само доказателството, че светът има нужда от промяна, която е наша отговорност да изискаме и въплътим в ценностната си система.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA