Социалната отговорност и модата вървят ръка за ръка с Gucci Equilibrium

Италианската модна къща продължава дейността на своя портал Gucci Equilibrium, който се фокусира върху хората и планетата.

Gucci отново застава зад значението на социалната отговорност в модната индустрия. Италианският луксозен лейбъл създаде специален Instagram акаунт Gucci Equilibrium, придружен от уебсайта Equilibrium.gucci.com, който има за цел да подчертае ангажимента на марката към околната среда и правата на човека, породен от глобалните призиви за реформа.

28

"Gucci се ръководи от проблемите, които оказват съществено влияние и създават нашето колективно бъдеще", споделя изпълнителният директор Марко Бизари в официално изявление. „От първостепенно значение е, че ние изграждаме това бъдеще, за да бъде по-справедливо за всички нас. В светлината на настоящите събития, нашият непоколебим ангажимент за борбата срещу расизма и за равенството сега е още по-силен."

https://www.instagram.com/p/CBL95hgjaRh/

Gucci дава началото на Gucci Equilibrium още през 2018 г. като начин да документира своите цели и да насърчи потребителите да участват активно в диалога за околната среда. Марката също създаде #GucciCommunity, за да поддържа по-добра връзка със своята аудитория, която екипът на бранда определя като хора, участващи активно в дискурса около двата определящи стълба на Gucci Equilibrium - хората и планетата.

"Като компания, ние ще продължим да се фокусираме върху генерирането на положителни промени за хората и природата в нашия бизнес", разкрива още Бизари. "Като глобална марка, ние също така носим отговорност да бъдем активни партньори в общността, за да предизвикваме промяна".

https://www.instagram.com/p/CBMDkUqKjej/

В уебсайта Gucci Equilibrium ще откриете статии за насърчаването на многообразие в модната индустрия, което попада и в програмата Gucci Changemakers, информация за кампанията #StandWithWomen, която се бори с насилието по време на пандемията, както и всички подходи, които модната къща използва в стремежа си да намали своя въглероден отпечатък и да изгради дългосрочен, устойчив план за действие.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA