Големи промени за наградите "Грами" от следващата година

Националната академия за звукозапис на САЩ обяви своите мерки в борбата с непрекъснатия расизъм.

По-малко от пет месеца след провеждането на тазгодишните награди "Грами"Националната академия за звукозапис на САЩ обяви, че ще направи няколко големи промени в категориите си преди 63-тото връчване на наградите в началото на следващата година. След като през последните няколко седмици всички продуценти и холивудски звезди се обявиха срещу расизма и полицейския произвол, големите имена в индустрията започнаха да правят сериозни промени.

https://www.instagram.com/p/CBRQZSnJE6O/

Точно поради тази причина от 2021-ва нататък, наградата "Грами" за Най‑добър съвременен ърбън албум вече ще носи името Най-добър прогресивен R&B албум в опит да „категоризира по подходящ начин парчетата в този поджанр", както и да признае албуми, които включват всякакви музикални елементи. Категорията Най‑добра рап/вокална колаборация пък се превръща в Най-добро мелодично рап изпълнение, за да „представлява всеобхватността на нарастващите хибридни тенденции" в жанра. В нея ще бъдат номинирани соло изпълнители и колаборации, които съдържат елементи на R&B, рок, кънтри и електронна музика.

https://www.instagram.com/p/CArQtXLpeRT/

След като прибира вкъщи статуетката за Най-добър рап албум, популярният рапър Tyler, the Creator, споделя, че даването на награди на "черни артисти" в "ърбан" категориите не е нещо редно. "Не ми харесва тази "градска"дума - това е просто политически коректен начин да ми кажеш думата с N." В допълнение към гореспоменатите промени, категориите Най-добър латино поп албум и Най-добър латино рок, ърбън или алтернативен албум също имат малка промяна в имената си, за да бъдат възможно най-приобщаващи.

https://www.instagram.com/p/CBKcuvZJ1-8/

Една от най-престижните награди - тази за Най-добър нов изпълнител няма да бъде променяна, но се очаква правилото за пускането на максимален брой музикални произведения да отпадне от регламента, за да може комисията по номинациите да взема решения въз основа на успеха на дадения артист. Звучи обещаващо!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA