"Грами" 2020: Големите победители в емоционалната вечер

Били Айлиш спечели цели 5 статуетки, Деми Ловато направи своето завръщане, а Алиша Кийс бе водеща за втори път.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 27 януари 2020

Криси Тейгън и Джон Леджънд

Били Айлиш

Росалия

Биби Рекса

Ариана Гранде

Били Айлиш

Камила Кабейо

Lizzo

Лана Дел Рей

Кевин Джонас и Даниел Дилийс

Приянка Чопра и Ник Джонас

Алесандра Амброзио

Дуа Липа

Хайди Клум

Софи Търнър и Джо Джонас

Шон Мендес

Стотици звезди се събраха на бляскава церемония снощи за 62-рото раздаване на наградите „Грами”. Събитието се състоя в спортния комплекс Staples Center, където известният баскетболист Коби Брайънт е играл за "Los Angeles Lakers”. Церемонията бе открита часове след новината за смъртта на баскетболната икона, която загина при катастрофа с хеликоптер, в която жертва е и една от неговите дъщери. 

"Тази нощ посвещаваме на Коби", обяви Lizzo, излизайки на сцената, за да открие церемонията. Певицата го направи с типичния си хаплив език, приветствайки всички с "bitches”. Lizzo отнесе вкъщи няколко приза от своите общо 8 номинации, сред които такъв за най-добро R&B изпълнение и най-добър съвременен urban албум. 

Американската тийн сензация Били Айлиш се оказа големия победител на вечерта. Айлиш грабна статуетката за най-добър поп албум за "When We All Fall Sleep, Where Do We Go",  а след това се качи на сцената, за да приеме наградите за песен на годината и най-добър изпълнител. Тя сподели наградата с големия си брат Финиъс О'Конел, който е автор на нейния хит bad guy. "Никога не съм си представяла, че това ще ми случи, никога през живота ми", сподели певицата. 

Клипът към кънтри хита на 2019 - "Old Town Road" получи приза за най-добро видео, а бившата първа дама на САЩ Мишел Обама спечели "Грами" за аудиоверсията на своята книга "Моята история”.

Вечерта не премина и без музикални изненади. За да зарадват публиката в залата, както и милионите си почитатели по света, на сцената се качиха Jonas Brothers, Камила Кабейо, Ариана Гранде, Гуен Стефани, латино сензацията Росалия и редица други изпълнители. Деми Ловато направи своето голямо завръщане, след като преди няколко месеца взе свръхдоза - момент, който, както стана ясно от свръхемоционалното ѝ изпълнение, отдавна е оставила в миналото. Алиша Кийс също изпълни няколко парчета, а заедно с това, за втори път влезе в ролята на водещ на събитието. Всички визии, които ни впечатлиха на червения килим, ще откриете в специалната ни галерия по-горе.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA