Тейлър Суифт обяснява защо 19-и юни е наистина специален ден за американците

Музикалната сензация отново заяви позицията си директно и ни подтиква да направим същото, без значение къде се намираме.

19-и юни е наистина важна дата в историята на Съединените американски щати. На точно този ден през 1862 г., 16-ият президент на Щатите Ейбрахам Линкълн успява да убеди Конгреса, че робството трябва да бъде отменено. В условията на настоящата глобална картина, борбата с расизма продължава, макар законово да е приключила преди 158 години.

Тейлър Суифт се оказа сред звездите, които отбелязаха специалния ден, известен като Juneteeth, в социалните мрежи. Поп сензацията сподели статия от онлайн изданието The Root, която включва видео, посветено на историята на празника. "Честит Juneteeth! Искам да благодаря на @TheRoot и @RhapsoDani за това, че ми позволиха да публикувам този видеоклип за значението на днешния ден, който трябва да бъде отбелязан като национален празник", туитва Суифт само няколко минути след полунощ.

https://www.instagram.com/p/B58xdWFDciX/

Изпълнителката на Look What You Made Me Do споделя, че лично тя е взела решението да освободи всички свои служители от работа в днешния ден, защото е важно да се "фокусираме върху истински важните неща". "Всичко, което се случи наскоро, ни дава възможност да разсъждаваме, слушаме и препрограмираме всяка част от живота си, която не е била силно антирасистка." 

Суифт неведнъж е заявявала директно мнението си за управлението на Тръмп, а в рамките на миналата седмица се изказа и срещу разрушаването на исторически статуи от протестиращите, като сподели, че за нея нито една от тях не трябва да бъде заменяна. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA