Бионсе подкрепя борбата с расизма чрез музика

Песента, в която Бионсе призовава за "мир и репарации за моите хора", излиза с проект, подпомагащ малките бизнеси на цветнокожите.

Единствената и неповторима Бионсе изненада света с ново парче, което издаде в последните часове на "Juneteenth” на 19 юни. Носителката на 24 награди "Грами" посвети песента BLACK PARADE на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки гордо за родния си град Тексас, културата на цветнокожите и силата на жените. Ко-продуценти на сингъла са Бионсе и дългогодишният ѝ колаборатор Дерек Дикси, а в авторите на текста влиза и самият Джей Зи.

Освен значително послание, BLACK PARADE носи със себе си и благотворителна кауза. В официално изявление Бионсе обяви, че всички приходи от сингъла ще бъдат дарени в помощ на бизнеси, основани от цветнокожи. "Честит Juneteenth. Достойнството на нас, цветнокожите, е форма на протест, а радостта ни - наше право."

Приходите от сингъла ще отидат към организацията BeyGOOD's Black Business Impact Fund, администрирана в помощ на всички малки бизнеси в нужда, основани от цветнокожи. "Надявам се да не спираме да споделяме радостта и да се подкрепяме един друг, особено във времена на трудности. Моля, продължавайте да помните нашата красота и сила".

https://www.instagram.com/p/CA_wM0InmTb/

Бионсе е активно отдадена на разговори за расовото неравенство в цветнокожото общество, а дискографията ѝ винаги е била фокусирана върху културното ѝ наследство, особено след издаването на Lemonade през 2016 г., с който изпълнителката изцяло се потопи в корените си. След впечатляващото си изпълнение по време на звездния музикален фестивал Coachella през 2018 г., Бионсе споделя, че е работила изключително много, за да извоюва гласа си и да намери мястото си в света. 

бионсе

BLACK PARADE е първият солов проект на музикалната кралица след работата ѝ по саундтрака към филмовата адаптация на "Цар лъв" от миналата година. Неотдавна Бионсе взе участие и в ремикса на супер хита на Megan Thee Stallion - "Savage”, който достигна до #1 в Billboard Hot 100. Ще има ли обаче скоро и самостоятелен студиен албум?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA