Очаква ни нов документален филм за историята на Spice Girls

Историята на най-успешната girl банда в музикалната индустрия ще оживее още един път на малкия екран.

И ако reunion турнето на Spice Girls от миналата година не е било достатъчно за всички техни верни фенове, то предстоящият специален документален филм за групата със сигурност ще бъде.

Girl Powered: The Spice Girls е нова продукция, която ще разкаже историята на Ема Бънтън, Гери Халиуел, Мелани Браун, Мелани Чизолм и Виктория Бекъм, превърнали се в най-успешната girl банда на всички времена.

Документалният филм ще включва стотици часове архивни кадри и "разкриващи интервюта" от епохата на техните зашеметяващи кариери, а екипът от Channel 4 разкрива, че развитието в лентата ще започне именно с началото на групата, когато тя се формира в средата на 90-те и ще последва тяхното доминиращо попкултурно пътешествие до последното им турне, в което участваха всички освен Виктория Бекъм.

https://www.instagram.com/p/CCY1Vnmlrcc/?utm_source=ig_embed

В допълнение към архивните кадри, продукцията ще покаже и тяхното наследство, особено през обектива на жените в музиката на XXI век. "Този филм разглежда как модерният феминизъм се е развил през историята на живота и събитията, които са споходили членовете на групата. Идеята да използваме историята на изключително популярната и разчупваща стереотипите група, за да направим многопластова история, беше твърде добра, за да се откажем", споделя още редакторът на филма Алиса Померой.

"Момичетата осъзнават, че са повлияли на поколение жени и, сега, близо 30 години от създаването си, тяхната история ще хвърли светлина върху епохата на съвременния феминизъм по начини, които можем да оценим напълно за първи път."

Все още не сме сигурни дали всяко от момичетата ще даде своя личен принос към Girl Powered, но имайки предвид факта, че те вероятно са се срещали тайно напоследък, появата им във филма не е изключена. Към момента няма официална дата на излизане на лентата, но ако е в рамките на тази година, ще отбележи и 24 години от излизането на вечния хит Wannabe.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA