Вече знаем кои са най-вдъхновяващите звезди в света

И ние не предполагахме, че има специална класация, която подрежда истински вдъхновяващите знаменитости.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 28 септември 2020

Често се възхищаваме на различни знаменитости по още по-различни причини, но за колко от тях можем да кажем, че са истински вдъхновяващи? Не много, лично по мое мнение.

Въпреки това, има доста международни кампании, които влагат огромни ресурси и време в провеждането на различни годишни проучвания, сред които е и това за най-вдъхновяващите знаменитости в световен мащаб.

https://www.instagram.com/p/CE-DCW0AEFj/

За тазгодишното издание на класацията са били интервюирани над 45 000 души в 42 държави, а "резултатите се изчисляват от комбинацията от отговорите на два въпроса - дали респондентът въобще се възхищава на фигурата и след това дали този човек е фигурата, на която респондентът се възхищава най-много".

https://www.instagram.com/p/CFCCo1hHBy7/

Напълно естествено, в списъка доминират личности от развлекателната индустрия, особено при жените, където фаворитите са актриси, певици или телевизионни водещи, макар някои от тях да се отличават и с хуманитарната си дейност. 

На първо място е величествената Мишел Обама, веднага след която се нареждат Анджелина Джоли и кралица Елизабет II. По-назад в класацията място намират Опра Уинфри, Дженифър Лопес, Ема Уотсън, Скарлет Йохансон, Тейлър Суифт и Шакира, която е на заветната 10-а позиция.

67

За разлика от дамите, списъкът с най-вдъхновяващите мъже съдържа повече представители на политиката, бизнеса и спорта. Големият фаворит сред тях е Барак Обама, следван от Бил Гейтс.

https://www.instagram.com/p/CFe1P68AQzt/

В класацията виждаме още имената на Кристиано Роналдо, който продължава да е и най-следваната знаменитост в Instagram. След него са Далай Лама, Киану Рийвс и Илън Мъск, който скоро ще изстреля Том Круз в космоса за снимките на първия "извънземен" филм. Буквално! И ако това не е вдъхновяващо...

https://www.instagram.com/p/CEuReyiA-JG/

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA