Доналд и Мелания Тръмп са с коронавирус

Държавният глава и първата дама на САЩ са дали положителна проба за COVID-19 по-рано днес.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 октомври 2020

Само няколко часа, след като беше потвърдено, че съветничката на Доналд Тръмп Хоуп Хикс е дала положителна проба за коронавирус, 74-годишният президент разкри, че двамата с Мелания са се изследвали, а тестовете им са положителни.

"Тази вечер аз и @FLOTUS получихме положителен тест за COVID-19. Ще започнем незабавно процеса на карантина и възстановяване. Ще преминем през това ЗАЕДНО”, споделя държавният глава на САЩ в Twitter.

50-годишната Мелания също използва социалната мрежа, за да увери всички, че тя и съпругът й "се чувстват добре”. 

"Както много други американци направиха тази година, @potus и аз сме под карантина у дома, след като се оказахме с положителен тест за COVID-19", коментира тя. "Чувстваме се добре и отложихме всички предстоящи ангажименти. Моля, уверете се, че сте в безопасност и всички ще преодолеем това заедно."

Ръководството на Белия дом вече отмени всички планирани ангажименти на президента, с изключение на телефонен разговор, посветен на подкрепата за уязвими възрастни хора в условията на пандемия.

Лекарят на президента споделя, че двойката е "добре в този момент и те планират да останат в Белия дом по време на възстановяването си".

"Бъдете сигурни, очаквам президентът да продължи да изпълнява задълженията си, докато се възстановява, и ще ви информирам за бъдещите събития", добавя той в изявление, публикувано от пресцентъра на Белия дом.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA