Анджелина Джоли пише книга за правата на децата

Звездата от "Господарка на злото" иска да "активира" всички младежи и да им покаже, че е важно да отстояват мястото си в света.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 октомври 2020

Анджелина Джоли не спира да работи в подкрепа на децата. Казваме го, защото звездата от "Господарка на злото" ще си сътрудничи с Amnesty International за книга, която ще бъде насочена именно към техните права.

Творческият проект със заглавие "Знайте правата си (и ги заявете)" има за цел да осведоми младите хора за техните права и да ги противопостави на все по-голямото ниво на дезинформация, като ще ги съветва къде да се обърнат за помощ, ако правата им са нарушени.

57

Очаква се книгата да изведе на преден план правата, съдържащи се в Конвенцията на ООН за правата на детето, а за да бъде максимално точна и политически коректна, Анджелина ще работи заедно с адвокат по специалността.

Джоли обещана книгата да помогне на младите хора, които протестират по улиците и онлайн по целия свят. "Днес имаме ангажирани младежи, готови да се бият, но мнозина се борят с дезинформация от възрастни, липса на информираност за техните права и липса на знания как да използват спецификата на правата си, прилагайки ги към страната и обстоятелствата, в които живеят", споделя тя в официално изявление. "Трябва да им дадем инструментите да го направят."

57

Анджелина споделя още, че се надява книгите да се превърнат в ръководство, което подрастващите да носят със себе си и използват. "Целта ни не е просто да ги информираме, а и да ги активираме, да им покажем къде да се обърнат, когато трябва."

Книгата е насочена към деца над 13-годишна възраст и ще разисква някои от най-важните теми от световния дневен ред, а именно свободата на изразяване, равенството между половете и расите, здравето, чистия климат и устойчивата околна среда.

57

Представител на неправителствената организация Amnesty International споделя, че целият екип се радва да работи с Анджелина, а целта им е само една - да помогнат на младите хора от цял свят. "Много деца се сблъскват ежедневно с нарушения като екстремен глад, бездомност и трафик на органи. Но каквито и да са те и където и да живеят, имат право да знаят правата си. Тази книга дава на младите хора фактите и инструментите, от които се нуждаят, за да отстояват себе си и един друг."

Очаква се книгата да се появи на пазара във Великобритания през септември 2021 година. Сигурни сме, че Анджелина ще я промотира повече от успешно!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA