#GreenLife: В градината на Жизел Бюндхен

Супермоделът отглежда вкъщи много зеленчуци, плодове и подправки. Това ли е тайната на нейната перфектна форма?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 октомври 2020

Жизел Бюндхен винаги е разчитала на органичната и лично произведена храна, за да изглежда и да се чувства страхотно. Точно от градината на супермодела са и последните постове в официалния ѝ Instagram акаунт, които ни предизвикват да излезем от зоната си на комфорт и да правим съзнателни избори по отношение на здравето си.

Облечена в небрежна бяла тениска и чифт разкроени дънки, бразилската красавица и нейната дъщеря ни канят на разходка из зелените площи в дома им.

https://www.instagram.com/p/CGaIJrJFYs1/

"Храната е един от най-мощните инструменти, с които разполагаме, за да подпомогнем засилването на имунната ни система. Искрено вярвам в древната поговорка "нека храната бъде твоето лекарство", тъй като почувствах голяма разлика в живота си, когато започнах да правя по-добър избор на храна", споделя тя в описанието под поста.

"Когато ядем храни, които са живи и непреработени, техните хранителни вещества и витамини ни поддържат по-здрави и също така помагат на тялото ни да функционира по-добре. Едно от любимите ми неща е да нося вкъщи пресни храни и билки от нашата градина", казва още тя, призовавайки своите 16.4 милиона последователи да споделят любимите си билки и подправки. 

https://www.instagram.com/p/CGFnsEKAjf1/

Ако дори не предполагате, че известно лице от котешката пътека може да има градина, вече е ясно, че бъркате. Още повече е важно да знаете, че в тази на Жизел има маруля, къдраво зеле, лук, фасул и броколи. Кой да предположи, нали? В обстойния пост Бюндхен разкрива и любимите си подправки, както и техните предполагаеми ползи за здравето, така че си заслужава да им обърнете внимание.

"В нашата къща се опитваме да ядем органични храни, които са сезонни и отглеждани на местно ниво", споделя тя в интервю за Marie Claire през април. "Вярваме, че като купуваме на местно ниво, ще имаме по-голям шанс да получим пресни храни, а също така ще подкрепим местните фермери. Диетата ни е предимно растителна."

https://www.instagram.com/p/CFcY8kHgRfV/

Голяма част от дневното меню на семейството са продукти като кафяв ориз, киноа, просо и фасул, а около 20% от режима е патица или дива сьомга. Нещата, които избягват да консумират, са бяла захар, зехтин, йодирана сол, чушки, гъби, патладжани и всичко със съдържание на кофеин.

За да помогне за опазването на околната среда, Жизел влиза и в ролята на изпълнителен продуцент за новия филм Kiss the Ground, който вече може да откриете в каталога на Netflix.

"Филмът предлага решения, които да помогнат за балансиране на нашия климат, за попълване на запасите от свежа вода и за изхранване на света. Развълнувана съм да бъда изпълнителен продуцент. Моля, споделете с приятелите, семейството и всички. Трябва да видите това!! Надявам се, че ще ви вдъхнови толкова, колкото и мен."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA