Бионсе в подкрепа на пострадалите в Нигерия

Музикалната кралица пусна официално изявление в социалните мрежи, с което призовава всички за помощ и отговорно мислене.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 октомври 2020

Звездите често ни впечатляват със своята филантропска гледна точка, която почти винаги отделя внимание на големите проблеми от световния дневен ред. Точно поради тази причина Бионсе използва официалния си Instagram акаунт, за да направи изявление във връзка с протестите в Нигерия.

https://www.instagram.com/p/CGmD76aH4mp/

Изпълнителката на Crazy In Love призова за прекратяване на полицейското подразделение, известно като Специален отряд за борба с тероризма. "Сърцето ми е разбито, виждайки тази безсмислена жестокост, която се случва в Нигерия", споделя тя в своя пост.

"Работим по партньорства с младежки организации в подкрепа на протестиращите за промяна. Ние си сътрудничим с коалиции за осигуряване на спешни здравни грижи, храна и подслон. За нашите нигерийски сестри и братя, ние сме до вас." След това тя насърчи своите последователи да посетят Beyonce.com, за да видят списък с организациите, които може да подкрепят.

През последния месец протестиращи в Лагос настояват за прекратяване на полицейската жестокост и обвиняват отдела на гореспоменатата институция в отвличане, изнудване и тормоз. Протестите започнаха, след като в интернет пространството се появи видео, в което служители убиват млад мъж. 

Повече информация за това какво можете да направите, за да се включите, ще откриете на feministcoalition2020.com - нещо, което направиха много други наши любими звездни персони, сред които Риана, Бела Хадид и Кание Уест.

https://www.instagram.com/p/CGlQSlxA_3a/

"Заедно съм с моите нигерийски братя и сестри, за да сложим край на полицейската бруталност. Правителството трябва да отговори на хората", споделя рапърът, докато супермоделът смята, че "е важно да разпространим информираността за случващото се в Нигерия в момента. Тази вечер бяха убити невинни хора в знак на протест за прекратяване на полицейската жестокост. Няма пренебрегване на това. НЕ си затваряйте очите. Тези видеоклипове са абсолютно ужасяващи."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA