Най-страшните филми, точно навреме за Хелоуин!

Сещате се, онези, които спират дъха ви, карат сърцето ви да бие учестено и винаги ви предизвикват да поглеждате зад гърба си.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 октомври 2020

Хелоуин е точно зад ъгъла, а с неговото наближаване на преден план излиза и желанието за гледане на страшни филми. Имайки предвид, че съществуват хора, които ги приемат за комедия и такива, които не могат да спят с дни след това, не останахме напълно изненадани, когато разбрахме, че именно те са били обект на проучване.

И то не какво да е, а специално такова, имащо за цел да определи най-страшните продукции, правени някога. Екипът на The Science of Scare споделя: "Има ли нещо по-добро от нощ с изключени светлини и наистина ужасяващ филм, който кара сърцето ви да бие? Не мислим така. Ето защо ние направихме експеримент, с който да намерим категорично най-страшните филми за вашата страшна филмова вечер."

За да направят това, те проучват подробно списъци на критици и последователи на Reddit и успяват да съберат 50-те най-страшни филма, както и да ги представят на няколко тестови субекта.

548

"Гледайки всеки филм с 5.1 съраунд звук, нашият панел от 50 души консумира над 120 часа от най-добрите филми на ужасите, всеки един от тях снабден с монитор за сърдечен ритъм, за да измери; кои филми най-много изпомпват кръвта им".

Според резултатите най-страшният филм е "Греховен" на Скот Дериксън. След него в класацията се нареждат Insidious, "Заклинанието", Hereditary, "Бабадук", както и The Descent, които вече са научно доказаните най-страшни филми. Други ленти, намерили място в класацията, са "Хелоуин", "Нито звук", Hush, "Екзорсистът" и "Полтъргайст". 

Всички филми ще откриете в инфографиката по-долу. Вече не се чудите какво ще гледате на 31 октомври, нали?

58

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA