Натали Портман издава детска книжка

Звездата от "Черният лебед" осъвременява три класически детски истории, за да ги направи релевантни на нашето ежедневие.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 октомври 2020

Натали Портман обединява феминизма и майчинството в новия си творчески проект.

Талантливата актриса представя книжката "Басните на Натали Портман", в която е събрала осъвременeни три класически детски истории - "Костенурката и заекът", "Трите прасенца" и "Полската мишка и градската мишка", за да може именно те да бъдат по-релевантни на фона на всички злободневни проблеми.

В нейната версия, например, упоритата и уверена костенурка, която тихо изпреварва заека, е жена. "Това е послание и към самата мен", споделя Натали в официално изявление. "Обърнете внимание на себе си и забавете хода."

https://www.instagram.com/p/CGlGtpvjdlB/

"Детските книжки имат много специално място в живота ни, защото ги четем отново и отново, и отново, както никоя друга книга. Те имат начин да внушат информация и ценности както на децата, така и на родителите", разкрива още тя. "Когато четях книгите, бях поразена от това как класическите истории имаха преобладаващо мъжки характер и си мислех какво казвам на децата. Чии истории е важно да се разказват и за чий живот трябва да се грижиш?"

Носителката на "Оскар" не крие, че целта ѝ е да запази и актуализира историите, за да може те да отразяват съвременната култура, "която е многополова, а не преобладаващо мъжки свят". Портман казва, че подчертавайки ценности като съпричастност, доброта и грижа за планетата, книгата е своеобразно "любовно писмо" към децата и "това, което се надявам да направят за света".

https://www.instagram.com/p/CFdFbqBDuqO/

Натали разкрива, че децата ѝ са взели участие в креативния процес като "мини редактори" - синът ѝ Алеф се е занимавал с играта на думи, а дъщеря ѝ Амалия е оценила хумора в ексклузивните илюстрации на Джанна Матия.

Като дете самата Портман е била пленена от магията на художествената литература и до ден днешен е запазила любовта към нея, която се радва да сподели и с наследниците си. За следващия си писателски проект тя се надява да направи нещо в зоната на комфорт на сина си, може би графичен роман. Очакваме с нетърпение!

Natalie Portman's Fables вече е на пазара.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA