Кралица Елизабет II слиза от престола през 2021 г.?

В публичното пространство отново започнаха да циркулират слухове, че кралица Елизабет II предстои да сложи край на управлението си.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 ноември 2020

Колкото и изненадващо да звучи, водещ кралски експерт твърди, че кралица Елизабет планира да се оттегли от трона през 2021 г., за да направи път на принц Чарлз.

"Все още твърдо вярвам, че когато кралицата стане на 95 години, тя ще се оттегли", коментира той, имайки предвид нейният предстоящ 95-и рожден ден на 21 април догодина.

Елизабет II

Той споделя още, че тя вероятно няма да иска да се откаже от поста си, но реално ще стигне до момент, в който няма да има възможността да изпълнява всичките си професионални задължения и просто ще предаде всичко на Чарлз. "Как ще погледнеш сина си в очите и ще му кажеш, че няма да бъде крал?"

На 94 години Нейно Величество е най-дълго управляващият монарх в британската история. Самата тя е била държавен глава цели 68 години, а възхитените от работната ѝ етика и спокойствие по време на криза със сигурност не са никак малко.

Спекулациите, че времето ѝ като управляващ приключва, започват сериозно, когато принц Филип се оттегля от кралския живот през 2017 г. Коронавирусната пандемия наложи двамата да бъдат под социална изолация заедно, макар към момента Чарлз да е единственият член на британското кралско семейство, открито заявил борбата си с COVID-19.

1234456777

Принцът на Уелс става очевиден наследник за престола на тригодишна възраст, когато майка му, принцеса Елизабет, се качва на трона на 5 февруари 1952 г. С управление чак до днес, тя надминава прапрабаба си кралица Виктория, която е на глава на държавата 63 години, седем месеца и два дни.

Ако кралицата наистина отстъпи и Чарлз се качи на трона, принц Уилям ще стане принц на Уелс. А след това, смятаме, че на всички е ясно.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA