Тарантино подготвя роман по "Имало едно време в Холивуд"

Режисьорът ще разкаже още веднъж историята, която спечели няколко награди "Оскар".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 ноември 2020

Куентин Тарантино ще превърне номинирания за "Оскар" "Имало едно време в Холивуд" в роман! Талантливият сценарист и режисьор е подписал договор за книга с HarperCollins, според който ще реализира първото си печатно художествено произведение на пазара през лятото на 2021 година.

Книгата няма да бъде директен преразказ на сюжетната линия, а ще "разшири" оригиналната история, придавайки "свежо, игриво и шокиращо отклонение от филма". Новелизацията първо ще бъде пусната като печатно и електронно издание, а няколко месеца по-късно ще бъде налице и под формата на луксозно издание с твърди корици за истинските ценители. 

67

"През 70-те филмовите романи бяха първите книги за възрастни, които прочетох. До ден днешен изпитвам огромна привързаност към жанра. Като истински почитател на филмовите романи, с гордост обявявам "Имало едно време в Холивуд" като принос към този често маргинализиран, но обичан поджанр в литературата", споделя самият Куентин в официално изявление. "Също така съм развълнуван да изследвам по-нататък моите герои и техния свят в едно литературно начинание, което (надявам се) може да се настани с гордост до кинематографичния си колега."

6

Това обаче далеч не е всичко. Тарантино ще разработи и научен роман, озаглавен "Спекулации в киното", който ще съдържа есента, рецензии и лични анализи на режисьора за киното на 70-те. "Литературният талант на Куентин Тарантино се вижда от първите му сценарии, но да видиш колко умело един майстор разказвач може да опита нова форма на история, различна от своята собствена, е вълнуващо", споделя екипът на издателството.

Имайки предвид завидния успех на "Имало едно време в Холивуд", в това число 10-те номинации за "Оскар" и наградите на Лео ди Каприо и Брад Пит, очакваме новелизацията с нетърпение. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA