Бионсе с 9 номинации за "Грами", ето и останалите фаворити

Били Айлиш, Тейлър Суифт, Дуа Липа и Бионсе са звездите, които почти със сигурност ще приберат вкъщи поредната статуетка "Грами".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 ноември 2020

Сезонът на наградите е почти зад ъгъла, което означава, че най-важните номинации за годината започват да се появяват малко по малко. Бионсе се очертава да е големият "Грами" победител през 2021 г., тъй като може да се похвали с цели девет номинации, две от които в категорията за запис на годината - една за соловото парче Black Parade и друга за ремикса на Savage с Megan Thee Stallion. Останалите седем възможности за победа пък показват нейната гъвкавост в R&B, попа и филмопроизводството.

С тазгодишното постижение общият брой на номинации в личната биография на Би е 79, което продължава да я прави жената с най-много такива в историята на наградите. 

84

Тейлър Суифт има шест номинации, най-вече за изненадващия си албум folklore, който ще се състезава за наградата в съответната категория. Останалите са свързани с няколко сингъла от студийната компилация и порицаната филмова адаптация на "Котките".

Дуа Липа също не остава назад в списъка с номинации - три, за най-добър албум, запис и песен на годината, където конкуренция ще срещне в лицето на Coldplay и Хари Стайлс.

Рапърът Post Malone също се появява в три от най-престижните категории - артист, запис и албум на годината, докато в голяма част от кънтри и R&B категориите феминизираната доминация е факт.

548

Били Айлиш, която миналата година се прибра вкъщи с пет статуетки, този път може да се похвали с четири номинации - за омагьосващата си балада Everything I Wanted и темата към саундтрака за 25-ия Бонд филм - "Смъртта може да почака". Любимецът на Айлиш, Джъстин Бийбър също има четири номинации в различни поп и кънтри категории.

Ако глобалната ситуация позволи, наградите "Грами" ще бъдат връчени за 61-ви път на 31 януари 2021 г. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA