Ники Минаж, The Weeknd и Джъстин Бийбър не са доволни от номинациите за "Грами"

Артистите се изправиха директно срещу Националната академия за звукозапис на САЩ.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 ноември 2020

Обявените вчера номинации за наградите "Грами" определено успяха да разбунят духовете в публичното пространство. Бионсе получи цели девет, докато R&B звездата The Weeknd - 0 такива, въпреки главоломния успех на последния му студиен албум After Hours. 

"Грамите остават корумпирани", споделя трикратният носител на наградата в социалните мрежи няколко часа след обявяването на номинациите. "Длъжници сте на мен, моите фенове и прозрачността в бранша". 

After Hours и зашеметяващите сингли "Blinding Lights", "In Your Eyes" и "Save Your Tears" доминираха музикалните чартове по-рано тази година, а преди броени дни артистът, чието истинско име е Абел Тесфайе, бе удостоен с честта да оглави шоуто в полувремето на Super Bowl.

Харви Мейсън-младши, временен президент и главен изпълнителен директор на Националната академия за звукозапис на САЩ, коментира ситуацията в официално изявление. "Разбираме, че The Weeknd е разочарован от това, че не е номиниран. Бях изненадан и мога да съчувствам. Музиката му тази година беше отлична и приносът му към музикалната общност е достоен за възхищение. За съжаление всяка година има по-малко номинации от броя на заслужаващите артисти."

The Weeknd обаче далеч не беше единственият изпълнител, който се изправи срещу Академията. "Никога не забравяйте, че Грамите дадоха наградата за най-добър нов изпълнител на белия човек Бон Айвър, когато имах 7 песни по първите места на класациите", споделя в Twitter Ники Минаж.

Джъстин Бийбър, който може да се похвали с цели четири номинации, изрази признателност за честта, но не пропусна да подчертае погрешната категоризация на последната си студийна компилация. "Тръгнах с намереинето да направя R&B албум. Changes беше и все още е R&B албум. Той не е признат за такъв, което е много странно."

Критиките излизат на бял свят близо година след като Дебора Дуган, бивш главен изпълнителен директор на Академията, публично заяви, че процесът на номиниране е "подправен" и помрачен от конфликти на интереси. Въпреки че по онова време членове на екипа потвърдиха, че твърденията са "напълно неверни", никой не може да оспори очевидните грешки.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA