Анджелина Джоли има съвет към всички жертви на домашно насилие

Холивудската икона знае, че помощта понякога идва от непознати, както и че задължително трябва да я потърсим.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 декември 2020

Анджелина Джоли използва голяма част от времето, прекарано под социална изолация, за да сподели повече за каузите, близки до сърцето ѝ. Преди броени дни звездата от "Господарка на злото", която е специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците, участва във втората по рода си международна конференция за действие срещу глобалното насилие.

Във видео от нея, тя споделя тъжната истина, че "животът на жената не се класира наравно с този на мъжа, колкото и да не сме склонни да го признаем. Сексуалното насилие, свързано с конфликти, е проява на тази реалност." Джоли споделя, че правителствата и политическите лидери изглежда вярват в правата на жените и момичетата "само до известна степен".

"Равенството между половете все още не е постигнато. Домашното насилие е нараснало рязко по време на пандемията, а броят на хората, жертви на него, се е удвоил за последното десетилие", казва още Анджелина, подчертавайки шокиращата статистика, че през 2020-а блицо 243 милиона жени и момичета са били малтретирани, а по-малко от 40% от тях са съобщили за преживяното или са потърсили помощ.

"Говорете с някого, опитайте се да намерите съюзници. Започнете да изграждате мрежа и да придобивате знания. Тъжно е, но не всички членове на близкия ви приятелски кръг и семейство ще искат да ви повярват и подкрепят. Често помагат непознати. Или други жертви на случващото се", коментира тя в интервю за Harper's Bazaar. "Преди всичко бъдете внимателни. Само вие наистина знаете опасността, в която се намирате и докато не откриете подкрепа навън, може да се почувствате съвсем сами."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA