Защо "Сексът и градът" няма нито един коледен епизод?

Да, за шест сезона попкултурният феномен не отбелязва нито един от големите празници в календара.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 декември 2020

Кой не обича да отбелязва празничния сезон с коледен епизод на любимото си шоу? Със сигурност не и ние! Всяка година в списъка ни присъстват магичните моменти в "Приятели", "Клюкарката", "Касъл" и "Малки сладки лъжкини". Дотук добре, нали? Знаем обаче, че феновете на "Сексът и градът" също не са никак малко. И затова бе интересно да установим, че попкултурният феномен всъщност няма нито един празничен епизод.

Ако сте от хората, изгледали всеки един момент в поредицата, бързо ще осъзнаете, че Кари, Шарлот, Саманта и Миранда нито веднъж не са забелязвани да отбелязват Коледа, Денят на благодарността, Свети Валентин или дори Хелоуин, за който знаем, че зад Океана са склонни да дадат всичко от себе си.

Замислете се внимателно. В хода на действие става ясно, че сюжетната линия се развива предимно през лятото. Има препратки, които намекват за късната пролет или настъпването на есента, а зимните моменти се свеждат до няколко епизода във втори, четвърти и шести сезон. 

Предполагаме, че когато изследваш живота на група жени в такава дълбочина, просто нямаш нужда от това да видиш какви обувки би си купила Кари за Коледа или Хелоуин. Най-логичното обяснение за този пропуск (можем да го наречем така!) от страна на Дарън Стар и целият екип обаче се крие във факта, че сезоните се излъчват между юни и началото на октомври.

Защо "Сексът и градът" няма нито един коледен епизод?

Нюйоркският балон, в който са поставени героините продължава да привлича жените по цял свят със своята автентичност, макар голяма част от темите в сюжетната линия отдавна да са загубили несъществуващия си статус на табу.

И ако все пак имате нужда от повод да си пуснете нещо от поредицата тези дни, спомнете си, че дамската чанта Louis Vuitton, която Кари подарява на асистенката си Луис в края на първия филм, е страхотен коледен подарък. Явно все пак за малко не сме видели Кари на пазар за подаръци, Шарлот в трескаво подготвяне на вечерята, Саманта в гореща секс сцена с някой уличен Дядо Коледа, а Миранда - пред компютъра, упреквана от останалите заради липсата на коледния дух.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA