Защо "Сексът и градът" няма нито един коледен епизод?

Да, за шест сезона попкултурният феномен не отбелязва нито един от големите празници в календара.

28 декември 2023

Всяка година в коледния ни to-watch лист присъстват магичните моменти в "Приятели", "Клюкарката", "Касъл" и "Малки сладки лъжкини". Дотук добре, нали? Знаем обаче, че феновете на "Сексът и градът" също не са никак малко. И затова бе интересно да установим, че попкултурният феномен всъщност няма нито един празничен епизод.

Ако сте от хората, изгледали всеки момент от поредицата, бързо ще осъзнаете, че Кари, Шарлот, Саманта и Миранда нито веднъж не отбелязват Коледа, Денят на благодарността, Свети Валентин или дори Хелоуин, за който знаем, че през Океана са склонни да дават всичко от себе си.

57

Замислете се внимателно. В хода на действието става ясно, че сюжетната линия се развива предимно през лятото. Има препратки, които намекват за късната пролет или настъпването на есента, а зимните моменти се свеждат до няколко епизода във втори, четвърти и шести сезон. 

Предполагаме, че когато изследваш живота на група жени в такава дълбочина, просто нямаш нужда от това да видиш какви обувки би си купила Кари за Коледа или Хелоуин. Най-логичното обяснение за този пропуск (можем да го наречем така!) от страна на Дарън Стар и целият екип обаче се крие във факта, че сезоните се излъчват между юни и началото на октомври.

57

Ако обаче все пак имате нужда от повод да си пуснете нещо от (оригиналната) поредица тези дни, спомнете си, че дамската чанта Louis Vuitton, която Кари подарява на асистенката си Луис в края на първия филм всъщност е коледен подарък. Явно все пак за малко не сме видели Кари на пазар за изненади, Шарлот в трескаво подготвяне на вечерята, Саманта в гореща секс сцена с някой уличен Дядо Коледа, а Миранда - пред компютъра, упреквана от останалите заради липсата на коледния дух.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA