Илън Мъск официално е най-богатият човек в света

Съвсем, съвсем небрежно, Илън Мъск вече разполага с над 200 милиарда долара и уверено задминава Джеф Безос.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 януари 2021

Макар да го знаехме от известно време, Илън Мъск вече официално е най-богатият човек в света. Футуристичният предприемач може да се похвали със солидна банкова сметка, при това по-малко от 12 месеца, след като нетното му състояние бе оценено на близо 40 милиарда долара.

Рязкото оскъпяване на акциите на Tesla обаче осигурява на Мъск десетки милиарди и в момента парите му се намират някъде малко над заветната права от 200 милиарда долара. (!!!) И докато ние дори не можем да си представим как изглеждат толкова много пари, Илън не спира.

Той продължава с различни проекти за Tesla, обяви, че ще заведе Том Круз на Международната космическа станция, за да заснеме филм, изрази намеренията си да стриймва музика директно в мозъка ни и успя да изпревари изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос, чието нетно състояние е 194.8 милиарда долара.

Ако се чудите колко точно е бил скокът в парите на Мъск, имаме и този отговор - 743%, които му донасят над 150 милиона долара и успяват да го категоризират и като най-безпрецедентно забогателият човек в света.

Скокът в цената на акциите на Tesla увеличава почти двойно стойността на компанията, която, така или иначе, е на светлинни години от останалите автомобилни производители. От големия старт, преди вече 11 години, до днес, приходите са с 23 900% повече. Това я прави по-скъпа дори от Facebook, което е достатъчно ясен знак за съизмеримостта на успеха.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA