Всички в интернет отново са срещу Мелания Тръмп

Първата дама на САЩ направи изявление за случилото се в Капитолия цели пет дни по-късно. И това не е всичко...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 12 януари 2021

Първият месец от новата година се оказа особен (по много причини!) за политическата картина в Съединените американски щати, а Мелания Тръмп най-накрая излезе с изявление за случилото се в Капитолия миналата седмица.

Докато отзвукът в публичното пространство се оказа повече от сериозен, първата дама на САЩ реши да проговори цели пет дни след злощастните случвания. Началото на нейните думи обаче не е посветено на насилието, а, ИЗНЕНАДА, на самата нея.

"Разочарована съм от случилото се миналата седмица. Намирам за срамно, че около тези трагични събития се появиха груби клюки и неопрадвани лични нападки от хора, които се опитват да внасят измислен дневен ред", споделя тя, което пък накара потребителите в Twitter да се изправят срещу нея М-Н-О-Г-О-К-Р-А-Т-Н-О.

"Пет дни по-късно @FLOTUS признава случилото се и веднага започна да се представя като жертва", гласи един от коментарите в социалната мрежа, която преди броени блокира всички акаунти на Доналд Тръмп.

Източници, близки до семейството, разкриват, че по време на щурма Мелания всъщност е била в една от луксозните стаи на Белия дом, наблюдавайки отблизо импровизирана фотосесия на луксозни килими. Това е и основната причина всички да се изправят срещу нея, освен вече наличните и очевидни такива. "Моля хората да спрат насилието, никога да не правят предположения въз основа на цвета на кожата или да използват различни политически идеологии като основа за агресия и порочност. Трябва да се изслушваме, да се фокусираме върху това, което ни обединява и да надживеем онова, което ни разделя."

И точно когато вероятно всички бяха готови да направят стъпка назад във вълните на омраза към Мелания, тя коментира, че е "вдъхновяващо" да види толкова много хора, намерили "страст и ентусиазъм" в случващото се, макар че според нея "не трябва да позволяваме тази страст да се превърне в насилие." 

Леко шокирани, но в никакъв случай изненадани - най-подходящото определение за ситуацията, не мислите ли?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA