Малума изненада с нов албум навръх 27-мия си рожден ден

Не, певецът няма да става баща. #7DJ (7 DAYS IN JAMAICA) вече е наличен във всички дигитални стрийминг платформи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 февруари 2021

Фотография: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Малума знае кoй е най-незабравимият подарък, който може да направи не само на себе си, но и на милионите си фенове по цял свят, защото навръх 27-мия си рожден ден латино идолът издаде визуалния албум #7DJ (7 DAYS IN JAMAICA).

Впечатляващият концептуален проект се ражда преди повече от година, по време на 7-дневно пътуване до мечтана за Малума дестинация още от дете - Ямайка, на което латино идолът тръгва със свои близки приятели и дългогодишни музикални сътрудници. #7DJ (7 DAYS IN JAMAICA) съдържа 7 чисто нови взаимосвързани парчета, всяко от които с официално видео, пренасящо зрителите в сърцето на острова, където суперзвездата се откъсва от капаните на славата и се впуска в живота, музиката и свободата на хората там.

В проекта постоянно променящият се изпълнител и автор на песни поема в неочаквана нова посока със звученето си, съчетавайки умело латино ърбън музика с реге и денс хол. Парчетата в албума включват колаборации с популярни ямайски артисти - Ziggy Marley и Charly Black, традиционни ямайски музиканти и живи инструменти (тромпет, саксофон, бас, барабани). Въпреки, че всеки един от траковете има свой отличителен стил, всичките 7 са перфектно свързани, а резултатът е музикален шедьовър, точно толкова освежаващ и магичен, колкото и пътуването, вдъхновило създателя му.

"Тези 7 дни в Ямайка дойдоха във време, в което наистина имах нужда да избягам и да освободя съзнанието си, защото работех върху кариерата си нон стоп в продължение на 7 години. Това ме накара да се замисля дали искам да продължа да се занимавам с музика. Заминах, за да погледна навътре в душата си и се завърнах друг човек, изключително вдъхновен и осъзнал, че музиката не е само това, с което се занимавам, а е и част от мен. Тя описва как преживявам и интерпретирам живота", споделя Малума.

5

Обложката на албума е дело на колумбийския артист Федерико Урибе, известен с използването на рециклирани материали в оформянето на реалистични скулптури и произведения на изкуството. Визията на проекта, създадена от парчета отпадъчна пластмаса, представлява очарователен портрет на Малума, който ще бъде пуснат на търг, а 100% от приходите - дарени на природни нестопански организации, представлявани от фондацията на изпълнителя El Arte De Los SueÑos.

С идеята да организира поп-ъп изложба за устойчиво изкуство в Маями в подкрепа на #7DJ (7 DAYS IN JAMAICA), Малума избира още 7 произведения на Урибе, изработени с подръчни материали и илюстриращи всяка една от песните в албума. Събитието ще бъде отворено за зрители в продължение на месец и стриймвано в цял свят за виртуални посещения. 

Истината е, че Малума умее да изненадва. И го прави повече от просто "добре".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA