Принц Уилям е направил тайно щедро дарение

Херцогът на Кеймбридж редовно подкрепя опазването на околната среда, това е поредното доказателство.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 февруари 2021

Докато някои кралски особи обичат вниманието и големите медийни заглавия, други са като принц Уилям и предпочитат да не стоят под светлината на прожекторите.

Източници, близки до семейството, съобщават, че херцогът на Кеймбридж е направил тайно дарение към Thin Green Line Foundation - организация, която подкрепя семействата на рейнджъри, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Според статистики, всяка година близо 150 рейнджъри намират смъртта си, докато защитават дивата природа от бракониери. Съсредоточен именно върху този факт, Уилям решава да остави дарението "частен въпрос", тъй като в началото на годината в Демократична република Конго има инцидент, при който шестима рейнджъри биват убити.

Тогава Уилям нарече случилото се "ужасна атака", която в никакъв случай не трябва да бъде позволявана в парковете и местните общности около тях. "Рейнджърите, които работят неуморно за защитата както на националния парк, така и на съседните общности, трябва да бъдат почитани, а не атакувани. Те никога не трябва да се оказват в положение, при което животът им е на линията."

Освен всичко това, Уилям е и президент на инициативата "Обединени за дивата природата", създадена през 2014 г., а наскоро обяви и наградата Eartshot, която ще предложи безвъзмездна финансова подкрепа на лица и групи, фокусирани върху изменението на климата и опазването на околната среда. 

"Трябва да впрегнем своята изобретателност. Следващите десет години са критично десетилетие за промяна. Времето е от съществено значение, поради което вярваме, че тази много амбициозна глобална награда е единственият път напред", споделя той при реализирането на проекта в публичното пространство.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA