Netflix срещу Тейлър Суифт, Тейлър Суифт срещу Netflix

Стрийминг платформата и музикалната легенда са си партнирали неведнъж, но ето че сега напрежението помежду им е особено голямо.

Очевидно трябва да си наистина голяма звезда (или поне тази конкретна), за да можеш да запалиш социалните мрежи във вечерта на Златните глобуси.

Докато в неделя всички обърнаха поглед към най-заслужилите в Холивуд, Тейлър Суифт реши да коментира една постъпка на Netflix, която категорично не можем да определим като политически коректна.

Поводът за своеобразното напрежение се оказа последният интересен проект на стрийминг платформата, озаглавен "Джини и Джорджия". Той разказва отблизо за тийнейджърка, чийто живот се променя коренно, когато семейството ѝ решава за пореден път да смени местоживеенето си. И докато сюжетната линия се развива, изведнъж главната героиня чува репликата "Какво те интересува? Преминаваш през мъжете по-бързо от Тейлър Суифт."

Разполагайки с информацията за нейната огромна фен база, бихте могли да се досетите какво е логичното продължение на ситуацията. След като феновете нападнаха Netflix, самата Суифт се включи в дискусията. "Хей, Джини и Джоджия. 2010 г. се обади и си иска мързеливата, дълбоко сексистка шега. Какво ще кажете да спрем да унижаваме трудолюбивите жени, смятайки го за забавно? Честит месец на историята на жените, предполагам."

Изпълнителката на Look What You Made Me Do винаги е в устите на хората, но изобщо не смята, че е редно да понася тези сексистки нагласи. "Мизогинията е вкоренена в хората от момента, в който са родени, така че за мен феминизмът е може би най-важното движение, защото това е просто една друга дума за равенство", коментира тя в интервю преди години.

Дали Netflix ще коментира нещо по въпроса? Обещаваме да следим.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA