Дуа Липа за жертвите и сексизма в музикалната индустрия

Изпълнителката на Levitating просто не е поп звездата на Великобритания, която ще носи "сладки" тоалети.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 ноември 2020

Дуа Липа определено затвърди мястото си под светлината на прожекторите и се превърна в една от най-обещаващите музикални звезди на годината. Това обаче не означава, че и тя не се е сблъсквала с тъмната страна на шоубизнеса. 

В свое ново интервю певицата разказва подробно как е трябвало да "доказва" сериозността на артистичните си намерения пред ръководители и продуценти през цялата си кариера, в която не липсва и сексизъм. "Това е да си жена в бранша. Много хора не виждат, че има този натиск непрекъснато да се доказваш пред хората, особено когато пишеш текстовете си", споделя изпълнителката на Future Nostalgia. "Трябва да поработите повече, за да бъдете взети на сериозно. Аз не седя в стаята, чакайки някого да напише песен за мен". 

587/

"Аз не седя в стаята, чакайки някого да напише песен за мен", споделя Дуа

Дуа, която издаде мега успешния си втори студиен албум през пролетта, е имала проблеми и на снимачната площадка. "Изведнъж снимаш музикален клип и режисьорът казва, че определено трябва да носиш пола, защото всички искат да видят поп звездата на Великобритания в сладък тоалет. Просто му казах, че ще нося панталони, защото е ужасно студено. Знам как да застана на земята и да се задържа."

"Толкова сме свикнали да отблъскваме подобни моменти и да не казваме нещо, само за да не правим голямата работа. Аз обаче винаги съм била човек, който ще каже, ако не е съгласен с мнението от другата страна". Сякаш имахме нужда от още причини да сме влюбени в Дуа, но ето, че тя не спира да ни предлага такива.

Правенето на нещата по свой начин успява да донесе на Липа заветният успех. "Към първия ми албум нямаше очаквания, но сега се усеща доста напрежение. Всеки говори за това колко трудни са вторите албуми. От гледна точка на писане този бе много по-лесен. Когато си горд от собствената си музика, предполагам, не разочароваш поне себе си", казва тя, а преди броени дни потвърди, че ще издаде още една част към албума си през 2021 г. Очакваме с нетърпение! И още как! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA