Салма Хайек има собствена градина, призовава ни да я последваме

Актрисата се присъединява към благотворителната организация Million Gardens Movement.

"Светът би бил много по-здравословно и щастливо място, ако всички ние можем да растем и ядем повече прясна храна", споделя Салма Хайек, силно вдъхновена от 13-годишната си дъщеря Валентина.

"Мисля, че поколението на дъщеря ми е толкова умно и непрекъснато съм в страхопочитание как тя и нейните приятели искат да направят този свят по-добро място, особено що се отнася до изменението на климата и околната среда", разкрива тя, присъединявайки се към Million Gardens Movement, заедно с куп други известни личности, сред които Харисън Форд, Карли Клос и Наоми Кембъл.

Благотворителната организация има за цел да вдъхнови хората да отглеждат собствената си храна, за да създадат "по-щастлив и по-здрав цвят" от 20 март, обявен за "Ден на засаждането на семена".

"Излизането навън и поставянето на ръцете в почвата няколко пъти седмично наистина ми помага да остана здраво стъпила на земята. Отново се чувствам като дете и наистина обичам да прегръщам дърветата", споделя още Хайек, чиято лична градина е пълна с чили, домати, чушки, чесън и билки. "Не е важно само за здравето, но и за връзката ни със земята. По-лесно е, отколкото си мислите, а е толкова полезно."

"Щастлива съм всеки път, когато ям храна, която семейството ми е приготвило, защото ме връща към щастливи спомени от детството ми. Това е щастието", признава още Салма пред многомилионната си Instagram аудитория. Съгласни сме!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA