Продадоха писма на принцеса Даяна за 113 000 долара

Оригиналните текстове свидетелстват много "за нея като човек, характер и личност".

Ако се чудите какво има в килерите на кралското семейство, вероятно отговорът е колекция писма, написани лично от принцеса Даяна

Точно те попадат измежду обектите на специален аукционен търг миналата седмица и намират нов собственик срещу 113 000 долара. Оригиналният им получател е семейният приятел Роджър Брамбъл, който се надява писмата да покажат различна страна на принцесата на народа, особено след като последния сезон на "Короната" хроникира в подробности проблемите, които тя е имала с принц Чарлз и другите членове на фамилията. 

57

"Вярваме, че писмата показват как тя е любящ и възхитителен човек, а единствената заслуга за това е нейна", гласи официално изявление на семейството.

Кралски репортери посочват, че в текстовете се коментират всякакви важни моменти от последните години в живота на Даяна - развода ѝ с принц Чарлз, медийният контрол и психичното здраве, но същевременно я представят като спокойна и забавна личност, каквато всъщност е била. 

Особено внимание привлича писмо от 19 октомври 1995 г., в което Даяна нарича кралица Елизабет II "шефа". Само неговата стойност е оценена на около 12 000 щатски долара, колкото са търсени и за друг неин текст, в който тя документира "ужасната седмица" след излизането на биографична книга за нейния живот.

25

Организаторите на търга споделят, че "хората просто обичат Даяна, защото тя беше изключително популярна", а текстът на тези лични писма свидетелства много "за нея като човек, характер и личност". Сигурни сме, че е така, предвид факта, че самите ние отдавна не сме отдавали заслужено внимание на някого, не в мейл или няколко Messenger реда.

Събраните пари ще бъдат разпределени между четири благотворителни организации, с които принцесата е работила през годините.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA