Прея се връща към миналото в новия си сингъл „On The Line"

Любимата Прея ни кани да се телепортираме в цветната ѝ халюцинация, озаглавена "On The Line".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 април 2021

Фотография: Иван Христов

Месец преди да излезе вторият авторски албум на любимата ни Прея, тя зарадва феновете си с "On the line", сингъл номер две от предстоящия ѝ краткосвирещ проект. 

"Основната линия, която всички песни от албума следват, е разговорът ми с по-младата Прея и изразяването на нейните емоции, които по една или друга причина, тя не е успяла да изкара от себе си в миналото", споделя самата тя.

57

Музиката на "On the line” е дело на Денис Попстоев и Прея, а текстът също е написан от младата изпълнителка. В проекта меломаните ще чуят и струнния квартет "КвартетЪТ”, който взема участие в записите на парчето и допринася за мащабното му. Китарите пък са изсвирени от Петър Йотов, а Евден Димитров участва с хипнотизираща бас линия.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: PREYAH НА МАКС

"Както в дебютния ми албум, така и в новото EP, Денис създаде бийтовете и аранжиментите за голяма част от парчетата, в това число и "On the line". С него работим заедно от много време насам. Няма да пропусна да го кажа и този път – в жестока симбиоза сме. Чувствам се изключително благословена, че имам възможността да работя с хора, които ме разбират", разкрива още изпълнителката на "Пожар".

Визуалната концепция зад официалното видео към сингъла отново е дело на Жоро Пеев, с който Прея започна да работи миналото лято. Съвсем неочаквано и същевременно много свежо е участието на Мила Роберт, която блестящо влиза в ролята на медицинска сестра.

57

Вторият студиен проект на Прея ще се появи на пазара в края на май и в него музикалните фенове могат да доловят както модерно R’n’B и поп звучене, така и нотки на носталгия и препращане към 90-те. Младата звезда издава, че в проекта ще има едно по-агресивно хип-хоп парче и много интересна колаборация, за която ще разберем много скоро.

57

"Голям принос за цялостното музикално настроение на EP-то има Денис Попстоев. Той много добре знае как да балансира между актуалното, модерно звучене и същевременно да вкарва звуци, които носят усещане за пътуване през времето. Аз също съм слушала адски много музика от 90-те и края на 2000-а година и това има силни отражение в албума. Определям парчетата като хибридни и усещам, че вече съм оформила свой отличителен стил в песните си", казва тя, а ние сме сигурни, че отново ще ни сполети истински... ами, пожар.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA