Наградите "Оскар" - кои бяха най-странните моменти?

Бляскавата церемония премина страхотно, но имаше няколко неловки момента, които решихме да погледнем от друг ъгъл.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 април 2021

Нека си признаем, че бляскавите наградни церемонии често са неловки, а когато говорим за такива, осъществени в условията на глобална пандемия, проблемите са просто неизбежни.

След като всички филмови институции преминаха в хибриден или изцяло онлайн режим, Академията на САЩ реши, че след двумесечното отлагане от традиционния културен календар, не може да си позволи да не събере всички номинирани и техните близки под един покрив, за да раздаде престижните статуетки.

Въпреки че имаше различни студиа в Сидни, Лондон и Париж, основната локация бе гара Union Station в Лос Анджелис, където знаменитостите дефилираха по червения килим, а след това се настаниха на красиво украсените маси, за да чуят имената на големите победители. Както можете да се досетите, не липсваха и странни моменти. Пропуснали сте ги? Тук сме, за да ви разкажем.

Реджина Кинг се спъна, качвайки се на сцената. За да обяви първата награда на вечерта, а именно тази за Най-добър оригинален сценарий, иначе изглеждащата страхотно Реджина Кинг се спъна, но все пак го направи по елегантен начин. Вероятно е заради крилата в роклята ѝ Louis Vuitton. 

Даниел Калуя коментира секса между родителите си. Приемайки статуетката за Най-добър актьор в поддържаща роля, звездата от "Юда и черният месия" говори за това как всички живеем на една земя, а след това благодари на родителите си за секса им, в резултат на който се появява на бял свят. Интересно решение за реч, нас ако питате. 

Глен Клоуз реши да туърква пред камерата. Когато се наложи актрисата да бъде цензурирана в ефир заради употребата на любимата четирибуквена дума с "f", номинираната за Най-добра поддържаща женска роля реши да покаже малко движения. Честно казано, нямаме против. А и кой има време за снобизъм?

Церемонията приключи (почти) внезапно. Всички експерти очакваха наградата за Най-добър актьор в главна роля да бъде връчена посмъртно на Чадуик Боузман, но се оказа, че фаворитът на Академията е самият Антъни Хопкинс. Въпреки че той не присъства на церемонията, за да получи статуетката си лично, Хоакин Финикс разкри, че наградата е приета от негово име и директно пожела на всички "Лека нощ". Доста, доста странно.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA