Отново стана дума за разнообразието в "Приятели"

Създателите на иконичния попкултурен феномен коментират критиките, че разнообразието не е била основна действаща сила.

"Приятели", "Приятели", "Приятели"...

С течение на времето сериалът се превръща в легенда, но и се сблъсква с безброй критики за липсата на разнообразие. В ново интервю за The Hollywood Reporter създателите и изпълнителните продуценти на продукцията коментират въпроса и как в крайна сметка се озозоват с изцяло бял хетеронормативен главен състав.

"Има много неща, които бих могла да кажа, ако тогава знаех това, което знам сега", разкрива Марта Кауфман. "Не е било съзнателно решение. Прослушахме хора от всяка раса, религия, цвят. Това бяха шестимата избрани."

57

Кевин Брайт, друг изпълнителен продуцент и режисьор, признава, че е обмислял разнообразен актьорски състав, особено за ролите на Чандлър и Фийби. "Важно е днешните предавания да отразяват начина, по който обществото функционира, но това беше нашият опит тогава. Не възнамерявахме да имаме изцяло бял каст, но очевидно химията между шестимата проговори сама за себе си."

57

Самият той обаче няма съжаление за абсолютно нищо. "Нямам никакви съжаления, поглеждайки назад. Бихме били луди, ако се откажем от тези шестима герои. Какво да кажа? Че искам Лиса да е чернокожа? Обичах този актьорски състав. Обичах шоуто и преживяването."

Кауфман, от своя страна, има различни чувства и признава, че пази известно разочарование. "Вероятно има сто неща, които бих направила по различен начин. Говорила съм за това в миналото, но не знаех какво не знаех."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA