Елизабет II посреща Джо и Джил Байдън на 13 юни

Първото семейство на Съединените американски щати ще гостува на кралицата през следващата седмица.

Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън планират пътуване през Океана. Това стана ясно от официално изявление на Бъкингамския дворец, в което се посочва, че кралица Елизабет II ще посрещне двойката в замъка Уиндзор на 13 юни.

Това ще бъде първото лично посещение на семейството на територията на Великобритания след встъпването в длъжност през януари. Традиционното пътуване за американските президенти е своеобразна традиция, спазена дори от Доналд Тръмп и неговата първа дама - Мелания.

По време на президентския си мандат, Барак Обама също посети покоите на кралското семейство заедно с Мишел и малко след смъртта на принц Филип през април тази година, разказа повече.

"Кралицата и принц Филип веднага ни успокоиха със своите грация и щедрост, превръщайки церемониалния повод в нещо далеч по-естествено и дори удобно", споделя той в официалния си Instagram акаунт. "Това беше първото ни запознанство с хората зад титлата след годините възхищение."

Семейство Байдън са особено близки с внука на кралицата - принц Хари, с когото се запознават на събитие, учредено от неговата благотворителна организация. Дали и той ще се завърне за скромна визита?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA