Кийра Найтли: "Искам да кажа, че всеки го преживява"

Звездата от "Карибски пирати" споделя, че има защо феминизмът да е водеща сила в световния дневен ред.

От известно време насам Кийра Найтли често посвещава времето си под светлината на прожекторите на феминизма.

В ново интервю за британския Harper's Bazaar актрисата разкрива, че проблемът със сексуалният тормоз е толкова голям, че тя "буквално" не познава жена, която да не е била подложена на такъв под една или друга форма.

"Искам да кажа, че всеки го преживява. Буквално, не познавам жена, която да не го е по някакъв начин, независимо дали някой те опипва, казва, че ще ти пререже гърлото или ще те удари с юмрук по лицето", споделя Найтли. "Изведнъж жените започнаха да вземат всички тези предпазни мерки, когато се прибират вкъщи, за да се уверят, че са в безопасност. Изпълнявах всяка една от тях и дори не се бях замислила."

Съвсем наскоро, гостувайки в авторския подкаст на Chanel, самата тя признава, че вече не се чувства удобно в компанията на непознати мъже. "Тялото ти преди да станеш майка и това по-късно, със сигурност е различно. Бих искала да проуча това с жена, която го разбира. Не се чувствам удобно, опитвайки се да се съобразя с мъжкия поглед", коментира Найтли. "Казвайки това, напълно наясно съм какво е необходимо за една секс сцена. Твърде суетна съм и вече имам две деца, така че бих предпочела да не заставам пред група голи мъже."

Как се е справила с ролята на майка по време на пандемията? "В градината имаме батут и въведохме правило, че върху него ще носим само рокли. Замислих се какъв е смисълът от всички тези прекрасни неща, които седят в гардероба, докато навън е апокалиптично и страшно? Беше важно да бъдем щастливи, особено за децата."

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA