През октомври мечтите се сбъдват с „Последна нощ в Сохо"

Понякога е нужна само една нощ, за да може светът ти да се преобърне завинаги.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 септември 2021

Фотография: Форум Филм България

Навръх празника на Вси светии виртуозният сценарист и режисьор Едгар Райт ни кани да се отправим на уникално пътешествие през времето и пространството до най-бляскавите и най-тайни кътчета на Лондон, където лежи интригуващата и страховита мистерия на оригиналния психологически трилър "Последна нощ в Сохо".

57

В центъра на историята е Елоиз (Томазин Макензи, "В капана на времето") – младо момиче, което се мести от провинцията в Лондон, за да преследва мечтата си да стане известен моден дизайнер. Макар и не всичко да върви както си го е представяла, Елоиз не се отказва от плановете си и когато една вечер по мистериозен начин се озовава през 60-те години на миналия век в Сохо, където се запознава с ослепителната, бленуваща да бъде певица Санди (Аня Тейлър-Джой, "На парчета"), животът ѝ се преобръща и изглежда, че мечтите наистина се сбъдват. Скоро обаче Елоиз и Санди откриват, че под привидния блясък на миналото се крие нещо зловещо и двете се оказват хванати в кошмарен капан с ужасяващи последици.

57

С "Последна нощ в Сохо" Едгар Райт, един от най-добрите и обичани от феновете режисьори на своето поколение, прави стъпка към нови хоризонти в забележителната си кариера, поемайки към по-мрачните измерения на психологическия трилър, запазвайки неподправения си авторски стил, отличаващ се с богато тематично разнообразие, брилянтен монтаж, забележителен саундтрак, преплитане на множество жанрови елементи и не на последно място, включващо своеобразен поклон към редица кинокласики. На Хелоуин "Последна нощ в Сохо" ще предложи на зрителите в кината изживяване, което няма как да ги остави безразлични. 

57

Продуценти на лентата са Нира Парк, Тим Бевън, Ерик Фелнър и Едгар Райт, а в ролите влизат още Мат Смит, Терънс Стамп, Диана Риг и др.

Изживяваме "Последна нощ в Сохо" от 29 октомври в кината.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA