Специален поглед зад кулисите на "Хелоуин убива"

Тази година празникът на Все светии ще бъде по-голям, зловещ и откачен с историята на Майкъл Майърс.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 октомври 2021

През 2018 г. боксофис хитът „Хелоуин" вдъхна нов живот на хорър иконата Майкъл Майърс. Филмът едновременно отдаде почит на класиката от 1978 г. на жанровата легендата Джон Карпентър и представи емблематичния безжалостен убиец в нова светлина за съвременната публика, превръщайки се в най-успешната част от над 40-годишната поредица. Този Хелоуин ужасът се завръща такъв, какъвто не сме го виждали досега. 

„Хелоуин убива" има амбицията да надмине своя предшественик като ни представи едно по-голямо, по-зловещо, по-заплашително и по-откачено продължение, което напълно оправдава очакванията в заглавието. Това е обещанието, което режисьорът Дейвид Гордън Грийн дава в специално видео зад кулисите на филма, в което се включват звездата на франчайза Джейми Лий Къртис, сценаристът Дани МакБрайд и част от останалите главни действащи лица като всички са единодушни – „Хелоуин убива" е напълно различен филм.

57

И докато „Хелоуин" е за историята на Лори Строуд (Къртис), то „Хелоуин убива" разказва историята на Хадънфийлд. Филмът изследва ефекта на насилието над града и над обществото ни като цяло, засяга темите за стадния манталитет и страхa като движеща сила, отвеждайки Лори и Майкъл Майърс до ръба на жадуваната убийствена кулминация.

Очаква ни незабравимо „злокобно" изживяване с много екшън и кръв – в кината от 22 октомври.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA