Зеленият килим отива на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Новият Бонд (не го виждаме само ние, нали?) и неговата красива дама пристигнаха със стил на церемонията по връчването на наградите Earthshot.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 октомври 2021

Има причина тази сутрин принц Уилям и Кейт Мидълтън да са във всеки трети пост от вашия feed.

Херцогът (облечен в зелен кадифен костюм. Уау! Уау! Уау! УАУ!) и херцогинята (в любима рокля от Alexander McQueen) на Кеймбридж пристигнаха заедно на зеления килим в Лондон, за да обявят победителите на първата голяма церемония по връчване на наградите Earthshot.

Определена като "най-престижната глобална екологична награда в историята" от Уилям, Earthshot ще използва следващите 10 години, за да присъжда награди от пет милиона паунда на лица, организации, учени и активисти по света, които работят за осигуряване на решения на най-големите екологични проблеми.

"Тази нова глобална инициатива ще стимулира промяната и ще помогне за възстановяването на нашата планета през следващите десет години - критично десетилетие за Земята. Освен че идентифицира доказателствени решения на най-големите екологични проблеми, с които се сблъсква планетата, наградата Earthshot цели да превърне настоящия песимизъм около екологичните проблеми в оптимизъм, че можем да се справим с най-големите предизвикателства на нашето време."

Започвайки от тази, всяка година до 2030-а в различна държава ще се провежда церемония по награждаване, където ще има петима победители в пет специални категории: защита и възстановяване на природата, почистване на въздуха, съживяване на океаните, изграждане на свят без отпадъци и промяна в климата ни.

Всеки победител ще получи не само парична награда в подкрепа на своите проекти за опазване на околната среда, но и глобална платформа, част от наследството на Земята.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA