Принц Хари и Меган Маркъл искат да "ваксинират света"

Херцогът и херцогинята на Съсекс казват, че не може просто да се надяваме, че пандемията ще приключи сама.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 ноември 2021

След като миналия месец принц Хари и Меган Маркъл си партнираха със Световната здравна организация, за да свикат среща с влиятелни фигури, обсъждайки справедливостта по отношение на ваксините, херцогът и херцогинята на Съсекс направиха още една крачка напред.

В отворено писмо двамата поставиха директния въпрос защо нищо не се е променило след обещаните милиард ваксини за страните с ниски доходи.

То е написано заедно с генералния директор на СЗО д-р Тедрос и е призив към световните лидери да предприемат спешни действия с напомнянето, че "животът ни буквално зависи от това".

57

"Разбираме, че възстановяването от пандемията е нюансирано и сложно, но имаме възможност да се обединим като глобална общност и да изпълним нашите хуманитарни обещания", гласи то. "Г-20 може да помогне да се гарантира, че светът изпълнява тези обещания."

Въпреки че вече не са част от редиците на кралското семейство, те подчертават, че трябва да има подкрепа, защото "не можем просто да се надяваме, че пандемията ще приключи сама."

"Тъй като вирусът прогресира през неваксинирани популации, рискуваме нови и по-смъртоносни щамове да обхванат планетата. Освен това, с трилиони долари, които вече са загубени и още трилиони, които очакваме да бъдат загубени, икономиката няма да се възстанови напълно, докато целият свят не може да функционира нормално", коментират още.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA