Посрещаме 2022 г. с историята за Клифърд, голямото червено куче

Условието е такова. Колкото повече го обичаш, толкова по-голям ще порасне.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 ноември 2021

2022 г. ще бъде голяма, червена и ще ни разтопи от сладост.

В последния ден от декември, освен че посрещаме с вълнение новата година, посрещаме и един от най-обичаните четириноги герои – Клифърд, голямото червено куче, който оживява на големия екран в едноименния игрален филм. Вдъхновен от изключително популярната поредица от детски книжки на писателя и художник Норман Брайдуел, "Клифърд, голямото червено куче" ще ни запознае с невероятния Клифърд и младата Емили, които ще ни покажат, че любовта може да има невероятни размери и форми.

57

В училище никога не е било лесно, но за Емили Елизабет (Дарби Камп) е дори още по-трудно. Тя не само е новото момиче в класа, което все още няма приятели, но и всекидневно е подложена на тормоз и подигравки от новите си съученици. На майката на Емили (Сиена Гилори) не ѝ е по-леко. Тя отглежда дъщеря си сама и когато ѝ се налага да замине по работа извън града, със свито сърце поверява Емили на своя много забавен, но доста вятърничав брат Кейси (Джак Уайтхол).

57

Точно това е и денят, в който Емили открива другар в лицето на симпатичното червено кутре Клифърд, което мистериозен спасител на животни (Джон Клийз) ѝ подарява. Тя обаче не подозира, че само за една вечер малкият ѝ четириног приятел ще се превърне в гигантско триметрово куче. А това води след себе си едно незабравимо приключение, по време на което Емили и Клифърд ще „отхапят сериозно парче" от Голямата ябълка. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ С "ПОСЛЕДНА НОЩ В СОХО"

57

За режисьора на "Клифърд, голямото червено куче" Уолт Бекър, връзката и любовта между Клифърд и Емили е това, което прави историите на Брайдуел толкова специални и харесвани, и още от самото начало на проекта ги залага в сърцевината на филма.

"От самото начало виждах тази история като много близка до Извънземното. Имаме главен герой, който има проблеми и се чувства самотен. И този млад протагонист се сприятелява с магическо създание, което също се чувства самотно. Има доста паралели между тези два филма. Клифърд споделя характерните за Амблин качества, които направиха Извънземното толкова специален", споделя самият той.

57

Трогателен, изключително забавен и изпълнен с много приключения, "Клифърд, голямото червено куче" предлага идеалното семейно преживяване за новогодишните празници и ще допадне не само на най-малките, но и на всички, които не са изгубили детето в себе си и имат достатъчно място в сърцето си за любов, истинско приятелство и щури приключения. Защото Клифърд е това... и още.

Посрещаме "Клифърд, голямото червено куче" на 31 декември само в кината, озвучен на български език.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA