Лейди Гага най-накрая коментира роклята от месо

"Решихме да я направим, защото си помислих, че ако сме готови да умрем за страната, какво значение има как се идентифицираме?"

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 ноември 2021

Изминаха 11 години от онзи скандален момент, в който Лейди Гага се появи на видеомузикалните награди на MTV с рокля от месо, но мотивите зад нея разбираме едва сега.

В специално ново интервю за британския Vogue, изпълнителката на Alejandro седна да обсъди най-атрактивните и провокативни визии, с които някога е стъпвала на червения килим.

"Решихме да направим месната рокля, защото си помислих, че ако сме готови да умрем за страната, какво значение има как се идентифицираме?", разкрива тя. "В крайна сметка беше проектирана от Франк Фернандес, но е дете на House of Gaga." И въпреки че тоалетът е бил искрено "вълнуващ" за носене, той несъмнено "миришеше на месо".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЕЙДИ ГАГА ЗАПИСА BORN THIS WAY В ИСТОРИЯТА

Роклята всъщност е идея на гримьорката Вал Гарланд. "С нея работихме заедно дълго време. Сподели ми история как е отишла на парти, облечена в колбаси. Намерих го за доста смешно и ѝ казах, че това е чудесен начин да се увериш, че ще бъдеш единственият човек на партито."

57

Макар в крайна сметка цялостната визия да изглежда семпла, в нея има повече смисъл, отколкото предполагате. "Имаше корсет, пришит към месото, така че това всъщност е дреха. Не ме засипаха директно с месо."

Напук на целия хейт тогава, Гага споделя, че това изявление не е било "неуважение към веганите и вегетарианците", тъй като самата тя е "най-освободеното от предразсъдъци човешко същество на Земята", но категорично смята, че "ако не отстояваме това, в което вярваме, скоро ще имаме толкова права, колкото месо върху костите си."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA