Hollywood Music In Media Awards™ номинира български композитор

Чуйте създадената от него песен, която ще се бори за отличието на 17 ноември

10 ноември 2021

Hollywood Music In Media Awards™ HMMA  отличава най-добрата оригинална музика в света от всички визуални медии (филмова индустрия, телевизия, видеоигри и др.), а сред носителите на наградата от предишни издания на престижния конкурс са ключови имена в музикалната индустрия като Джъстин Тимбърлейк, Лейди Гага, Трент Резнър, Марк Ронсън и много други.

Тази година песента I want to live в изпълнение на Борислав Славов и Илона Иванова се класира за финалите на световните музикални награди и ще се бори за отличието на предстоящата на 17.11. церемония.

Авторът й Борислав Славов е български композитор на музика за видеоигри и носител на множество международни награди. Той е известен с работата си по отличената с BAFTA видеоигра Divinity: Original Sin 2, а също така и с музиката за играта Crysis 2, където работи заедно с именития холивудски композитор Ханс Цимер.

I want to live е част от последния му и най-мащабен до момента проект – саундтрака на играта Baldur’s Gate 3, базирана на игровата вселена Dungeon & Dragons, собственост на амерканските гиганти Hasbro Inc. & Wizards of the Coast. Играта е разработвана от световноизвестната белгийската компания за видеоигри „Лариан студиос” с подразделения в Белгия, Англия, Ирландия, Испания, Русия, Канада и Малайзия.

Гост-певицата в проекта Илона Иванова е позната на публиката в България от формата "Гласът на България" сезон 4 в отборите на Графа и Иван Лечев, както и от дублирания на български език хитов филм на Disney „Мери Попинз се завръща", където озвучава Мери Попинз. От 2017 г. е артист-солист на "Национален музикален театър", където участва във всички водещи мюзикълни и оперетни заглавия.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA