Веси Бонева и Прея отварят вратите към вълшебния свят на „Енканто"

Истината е много, много проста. Всички имаме дарбата да бъдем необикновени.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 ноември 2021

Фотография: Форум Филм България

За своя 60-и юбилеен пълнометражен анимационен филм, Disney ни отвежда на изключително цветно и изпълнено с много настроение и музика приказно място, наречено Енканто. Там ще се запознаем с магическото семейство Мадригал, чиито членове имат специални дарби – всички, с изключение на 15-годишната Мирабел, която ще открие, че да си обикновен е най-необикновеното нещо.

От 26 ноември, само в кината, Веси Бонева, Прея, Надежда Панайотова и Филип Аврамов дават гласовете си на част от шеметните и колоритни герои в българската версия на анимацията.

57

Истински ветеран в озвучаването на емблематични героини от света на Disney – зрителите я познават като Ана и Бел от световните хитове „Замръзналото кралство" и игралния „Красавицата и Звяра" – пленителната Веси Бонева дава гласа си на младата Мирабел. Макар и лишена от специална дарба, тя не спира да се бори за това, в което вярва, и копнее за нещо повече. Когато магията, обгърнала Енканто, е заплашена да изчезне, най-обикновеният член на най-необикновената фамилия се оказва последната надежда за спасение. За своето изпълнение на написаната от Лин Мануел Миранда песен „All Of You", Веси получи специални поздравления от екипа на Disney, който обяви, че българският вариант е „сензационен" и е най-добрият от всички 33 международни версии.

57

Чаровната певица Прея озвучава ролята на Луиза. Трудолюбива и атлетична, Луиза е надарена със свръхсила и е човекът, който винаги е на линия за тежките задачи – непоклатимата „скала", на която се опира цялото семейство, защото всички смятат, че тя неизменно държи нещата под контрол. Но дали? Освен твърдост, Луиза притежава и мекота, а комбинацията от двете е олицетворена и от самата Прея, която преди месец пусна на пазара втория си авторски албум „Energy".

57

Един от любимите актьори на България – Филип Аврамов, който притежава сериозен опит и в озвучаването, вдъхва живот на ексцентричния чичо Бруно. Откакто Мирабел се помни, Бруно е отчужден от семейство Мадригал и живее в самота. Надарен със способността да вижда бъдещето, верните му, но апокалиптични предсказания се оказват проблематични за семейството и Бруно изчезва, ставайки „чичото, за който никой не говори", освен ако някой не спомене името му. В песен. Аврамов успява да улови същността на комплексния герой – този, който се чувства като аутсайдер, но вижда добре света, към който винаги е искал да принадлежи.

57

В „Енканто" се включва друг изключително любим роден глас и това е Надежда Панайотова, която малки и големи познават като емблематичната Елза от „Замръзналото кралство" и Рапунцел от „Рапунцел и разбойникът", както и от ролите ѝ в „Как да си дресираш дракон 2", „Мери Попинз се завръща" и „Тролчета: Турнето". Панайотова озвучава Пепа – обичащата забавата леля на Мирабел, която има дарбата да контролира времето със своите емоции. Това означава, че прогнозата често е непредвидима, тъй като настроението на Пепа се сменя рязко. Тя е свръхчувствителна, ентусиазирана и вълнуваща - все качества, които Надежда въплъщава.

57

Изпълнен с много настроение, музика и цветове, „Енканто" ще ни срещне с различна и пленяваща култура и с герои - колкото различни, толкова и познати. Защото без значение къде се намираме по света, всички семейства си приличат. И вярваме или не, магията е навсякъде около нас, само трябва да я потърсим.

57

Режисьори на лентата са Байрън Хауърд („Зоотрополис", „Рапунцел и разбойникът") и Джаред Буш („Зоотрополис"), който е и сценарист заедно със сърежисьорката на филма Чарис Кастро Смит (The Death of Eva Sofia Valdez). Продуценти са Кларк Спенсър и Ивет Мерино. Оригиналната музика е дело на Лин-Мануел Миранда – автор на бродуейски хит „Хамилтън", както и на песните от обичаната анимация „Смелата Ваяна". Освен Веси Бонева, Прея, Надежда Панайотова и Филип Аврамов, в озвучаването на филма се включват още Анелия Шишкова, Георги Стоянов, Максим Шишков, Кръстина Кокорска, Димитрина Германова, Никола Попов, Ивайла Бояджиева, Момчил Степанов и др.

Влизаме във вълшебния свят на „Енканто" с любимите си български артисти, от 26 ноември само в кината на 2D и 3D.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA