Гледахте ли немския трилър "Дива република"?

Питаме, защото изглежда като перфектното решение за мрачен следобед, прекаран вкъщи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 ноември 2021

Фотография: Betta Film/HBO България

Немският тийн трилър „Дива република" отговаря на пулса на времето и разказва вълнуващата история на девет непълнолетни младежи, които остават сами високо в Алпите, след като мистериозна смърт ги прогонва от поправителния лагер, в който са изпратени.

Режисьори на новия сериал са Маркус Голер („Приятелство" от 2010 г. и „25 км/ч" от 2018 г.) и Ленарт Ръф („Титанът" от 2018 г.), а актьорският състав включва Мерлин Роуз като Рон, Ема Дрогунова като Ким, Мария Драгус като Линди, Рувен Израел като Марвин, Бела Габор Ленц като Бишоф и Аарон Алтарас като Кан и други изгряващи немски актьори.

57

Приключенският трилър ни пренася сред непроходимия пейзаж в подножието на Алпите, където провинили се младежи преминават през образователна поправителна програма. Изведнъж неин член умира от насилствена смърт. Никой не знае какво точно се е случило, а останалите са изправени пред трудно решение. Никой не знае какво точно се е случило, а младежите са изправени пред трудно решение. Трябва ли да изчакат властите да намерят тялото и да разследват престъплението? Или да избягат и да вземат съдбата си в свои ръце?

57

Групата няма много общо помежду си, въпреки че членовете ѝ са обединени около факта, че всички са имали наистина лош опит с полицията и не очакват да бъдат съдени справедливо. Тъй като не знаят кой е извършителят, имат само една възможност - да бягат нагоре в планините към най-високите върхове на Алпите. Положението им изглежда безнадеждно, докато не се натъкват на пещерна система, в която могат да намерят подслон от вятъра, променливото време и преследвачите си. В борбата си срещу природните сили и в страха си от полицията те формират свое собствено общество, което функционира по свои правила – Дива република.  

Всички 8 50-минутни епизода вече са достъпни за стрийминг в HBO GO.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA