"Гореща зона: Антракс" започва на 5 декември

Ридли Скот и Дейвид Зукър застават начело на поредицата, която ще гледаме само по National Geographic.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 ноември 2021

Фотография: National Geographic

National Geographic представи трейлъра на дългоочаквания научен трилър "Гореща зона: Антракс".

Първият сезон на вече емблематичната поредица с участието на Джулиана Маргулис разказваше отблизо епидемията от ебола и стана най-гледаният скриптиран сериал на канала.

57

"Гореща зона: Антракс" описва ожесточената борба и последвалата победа над една смъртоносната заплаха. Действието в минисериала се развива през 2001 година, когато Съединените щати са разтърсени от поредната безпрецедентна терористична вълна. Пликове, пълни с антракс, са изпратени до нищо неподозиращи жертви във Флорида, Вашингтон и Ню Йорк. Анонимната атака взима живота на петима души и предизвиква паника в цялата страна. Въпреки множеството фалшиви следи, екипът от учени и агенти на ФБР успява да стигне до изненадващ заподозрян.

Мнозина от нас помнят новинарските заглавия и паниката, предизвикана от атентатите с антракс, но има много аспекти от това смразяващо и невероятно криминално разследване, които не са разказвани досега.

Вдъхновена от действителни събития, поредицата "Гореща зона: Антракс" проследява паралелните истории на Матю Райкър (Ким) и доктор Брус Айвънс (Голдуин). Райкър е агент на ФБР, специалист по микробиология. Той рискува кариерата си, за да убеди своите началници в немислимото: че 3 седмици след 11 септември Съединените щати отново са обект на атентат. Айвънс е блестящ микробиолог, който се замесва в издирването на убиеца с антракс пред 2001 г. и работи в близко сътрудничество с ФБР, за да разкрие кой стои зад писмата, докато нарастващото му безпокойство и параноя не водят до потресаващи открития.

57

В поредицата ще видим специален агент Дани Торети (Доун Оливери), която е сред първите агенти, пристигнали на място след атентата с антракс в Капитолия и е достатъчно корава, за да оцелее в мъжкия клуб на Бюрото. Новакът в Бюрото Крис Мур (Иън Колети) – наскоро завършил школата в Куонтико, нетърпелив да се учи от по-опитен агент, ветеранът на ФБР Ед Копак (Дилън Бейкър), който усеща тежестта на дълга да раздаде справедливост от името на една ранена нация, след събитията от 11 септември, агентът на ФБР Ерик Сайкс (Морган Кели) – арогантен агент, който обича да се подиграва на Райкър за неговия лов на „тайнствени биооръжия”. Шийла Уилис (Денис Лоутън) е лобистка на фармацевтична компания и гадже на Райкър, която преосмисля приоритетите си след 11 септември, доктор Саймън Кърц (Карлос Гонсалес-Вио) – колега на Айвънс в USAMRIID, който се оказва в непознати води, когато между учените, работещи в тесните помещения на биолабораторията, назрява подозрение. Джоди Хол (Ванеса Мацуи) играе усърден учен от USAMRIID, смятана от мнозина за техен довереник, със зорък поглед към политическите и личните възгледи на хората около нея. На преден план е и кметът Руди Джулиани (Енрико Колантони), който се проявява като смел защитник на гражданите на Ню Йорк след атентатите от 11 септември и уважавания журналист и водещ на NBC Том Брокоу (Хари Хамлин)  – уравновесеният и успокояващ глас на разума за нацията след 11 септември.

Антологичната поредица с Тони Голдуин и Даниел Дей Ким в главните роли ще се излъчва премиерно по National Geographic, от 5 декември от 22 ч.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA