Барбадос обяви Риана за национален герой

Премиерът на страната ѝ пожела да "блести ярко като диамант". Сещате се коя песен има предвид.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 30 ноември 2021

Считано от полунощ, Барбадос вече е република, а Риана е нейният национален герой.

Карибската островна държава отбеляза отделянето си от управлението на кралица Елизабет II с екстравагантна церемония в Бриджтаун, на която генерал-губернаторът Сандра Мейсън стана първият президент в нейната история.

Парламентът обяви намерението си за голямата стъпка още миналата година и въпреки че няма да бъде под ръководството на Нейно Величество, страната остава част от Общността на британските нации.

На мащабното събитие присъства и самият принц Чарлз, който получи Медал на свободата от новия президент и заяви, че ще продължат да поддържат добрите отношения помежду си. Той предаде и "най-добрите пожелания за щастие, мир и успех" от кралицата, казвайки, че Барбадос винаги ще заема "специално място" в сърцето ѝ.

Вторият най-вълнуващ момент след обявяването на независимостта се оказа титлата на Риана. През 2018 г. изпълнителката бе удостоена с приза почетен гражданин и посланик на родината си, а от днес вече е и национален герой.

"Продължавай да блестиш като диамант и да ни караш да се гордеем с твоята работа и твоите действия", споделя премиера Мия Мотли при качването на звездата на сцената.

Браво, Рири!

57

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA