Гал Гадот няма търпение да разкаже историята на Клеопатра

"Гледала съм всички филми за Клеопатра, но имам чувството, че разказваме историята, която светът трябва да чуе сега."

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 януари 2022

Докато в началото на тази година ще гледаме Гал Гадот в "Смърт край Нил" по Агата Кристи, очакваме в началото на 2023 г. тя да влезе в образа на иконичната Клеопатра.

В ново интервю за американското издание на InStyle, Гадот споделя, че не може да коментира сюжетната линия или големите моменти на екран, но обещава целият екип да "отпразнува историята на Клеопатра".

Целта на всички е да покажат "не само колко секси и привлекателна е била тя, но и да акцентират върху нейния ум и усещане за стратегия. Също и какво влияние е имала и все още има върху света, в който живеем днес."

"Гледала съм всички филми за Клеопатра, но имам чувството, че разказваме историята, която светът трябва да чуе сега", казва още Гал, която ще последва примера на Елизабет Тейлър, Моника Белучи и София Лорен, изигравали египетската кралица до този момент.

Още с обявяването на проекта "Жената чудо" разкри, че обича да предприема "нови пътувания, защото обичам вълнението от нови проекти, тръпката от оживяването на нови истории. Клеопатра е такава, която исках да разкажа от много дълго време. Не мога да бъда по-благодарна за този велик екип."

57

Негативните реакции за нейния избор не закъсняха, но тя не пропусна да предложи коментар по темата.

"Ако искате да оставаме верни на фактите, тогава знаете, че Клеопатра е била македонка. Търсихме македонска актриса, която да пасне на този образ. Не открихме, а аз бях много запалена. Имам приятели от цял свят, независимо дали са мюсюлмани, християни, католици, атеисти, будисти или евреи, разбира се. Хората са хора и искаме да отпразнуваме наследството на Клеопатра, почитайки тази невероятна историческа икона, на която толкова се възхищавам."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НА ГОСТИ НА ГАЛ ГАДОТ В МАЛИБУ

Последната филмова адаптация на историята е от 1963 г., когато Елизабет Тейлър влиза в образа на египетския владетел и печели четири "Оскар"-а. Въпреки успехът и отзивите от критиците, "Клеопатра" почти довежда до фалит студиото 20th Century Fox, тъй като се оказва невъзможно скъпа за производство.

Тогава бюджетът на филма е оценен на 350 милиона долара. Какви ли ще бъдат цифрите към днешна дата?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA