Александър Скарсгард и Аня Тейлър-Джой по стъпките на скандинавския фолклор

Време е да покорим съдбата с историческия епос "Викингът", в който ще видим и неотразимата Никол Кидман.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 февруари 2022

Фотография: Форум Филм България

На 22 април отмъщението ще се превърне в ястие, което се сервира не студено, а на големия екран.

След главоломния успех на "Вещицата" и "Фарът", Робърт Егърс ни предлага ново, изключително оригинално киноизживяване с безкомпромисния исторически епос "Викингът".

57

Филмът ще ни отведе в Исландия в началото на Х век и ще ни разкрие на какво е способен и колко далеч може да стигне човек, жадуващ за справедливост.

Базиран на древната скандинавска легенда, която вдъхновява Хамлет на Уилям Шекспир, "Викингът" разказва историята на младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат. За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а накрая да се изправи срещу най-големия си враг – собствената си кръв.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАЧВАМЕ СЕ НА БОРДА СЪС "СМЪРТ КРАЙ НИЛ", ЗА ДА РАЗДАДЕМ СТРАХОТНИ КИНОНАГРАДИ

С впечатляваща визия, дело на номинирания за "Оскар" оператор Джарин Блашки (Фарът), със звезден актьорски състав в лицето на Александър Скарсгард, Никол Кидман, Аня Тейлър-Джой, Клес Банг, Итън Хоук и Уилям Дефо, но най-вече с вълнуваща история, натоварена с изключителна тематична дълбочина и символика, "Викингът" е уникално пътешествие през невероятното богатство на скандинавския фолклор.

Само в кината от 22 април 2022 г.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA