Джиджи Хадид дарява приходите си от Седмицата на модата за Украйна

Супермоделът призова да гледаме едни на други като братя и сестри, "отвъд политиката, отвъд расата, отвъд религията".

Макар Седмицата на модата в Париж да се случи на фона на ужасяващата действителност в Украйна, част от големите имена в индустрията използваха влиянието си за добро.

След изключителното силното ревю на Balenciaga, Джиджи Хадид обяви, че планира да дари всичките си приходи от ангажиментите в последния месец, за да подпомогне хуманитарната дейност в Украйна и Палестина.

"Наличието на определен график за Месеца на модата означава, че аз и моите колеги често представяме нови колекции по време на сърцераздирателни и травмиращи моменти от историята", споделя супермоделът в официалния си Instagram акаунт под селекция кадри от ревютата за Isabel Marant, Versace и т.н. "Нямаме контрол върху работните си графици, но бихме искали да дадем повече смисъл."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВОЙНАТА, В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ...

Джиджи отбеляза, че се е вдъхновила от колежката си Мика Арганярас, която в края на февруари разкри намерението да дари част от приходите си на различни украински организации.

"Следвайки стъпките на моята приятелка @micarganaraz, обещавам да даря печалбите си от шоутата, за да помогна на страдащите от войната в Украйна, както и да продължа да подкрепям тези, които изпитват същото в Палестина", казва Хадид, която има и палестински корени. "Нашите очи и сърца трябва да бъдат отворени за всяка човешка несправедливост. Нека се виждаме като братя и сестри, отвъд политиката, отвъд расата, отвъд религията. В крайна сметка невинните животи плащат за войните, не лидерите. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ УКРАЙНА. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ПАЛЕСТИНА. МИР. МИР. МИР. 🕊"

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA