Balenciaga се изправи срещу страха и абсурда

При Демна Гвасалия никога, ама никога не е ставало въпрос само и единствено за дрехите.

Демна Гвасалия променя голяма част от модната индустрия и налага съвсем нови стандарти с работата си за Balenciaga. По-високи, но и по-релевантни на случващото се в света.

Гостите на есенно-зимното шоу бяха посрещнати с тениска в цветовете на украинското знаме и писмо, в което креативният директор на марката коментира ужасяващия конфликт.

"Войната в Украйна предизвика болка от травма в миналото, която нося в себе си от 1993 г., когато същото се случи в родната ми страна и завинаги станах бежанец. Завинаги, защото това е нещо, което остава в теб. Страхът, отчаянието, осъзнаването, че никой не те иска. В същото време разбрах какво наистина има значение в живота - самият той, човешката любов и състрадание", споделя Гвасалия.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 50 МОМЕНТА ОТ СЕДМИЦАТА НА МОДАТА В ПАРИЖ, КОИТО МОЖЕ ДА СТЕ ПРОПУСНАЛИ

Именно затова работата по шоуто е била невероятно трудна. "Във време като това, модата губи своята актуалност и реалното си право на съществуване. Седмицата на модата изглежда като някакъв абсурд. За момент помислих да отменя шоуто, върху което аз и моят екип работихме усилено и очаквахме с нетърпение. Тогава проумях, че отмяната би означавала да се предам на злото, което вече ме наранява от почти 30 години. Реших, че не мога да жертвам част от себе си за тази безсмислена, безсърдечна война, движена от егото."

Подиумът по-скоро напомняше писта в снежен глобус, а палитрата е предимно сдържана - черно, сиво, кафяво, малко бяло, малко флорални елементи, но и привличащи погледи парчета като жълтото тиксо с името на марката, в което Ким Кардашиян беше облепена за мястото си на първия ред. Или пък синята рокля с дълги ръкави и шлейф.

Харесахме панталоните, ръкавите с пелерини, елегантните oversize якета. Но най-много харесахме посланието. Сваляме шапка на Balenciaga! Отново.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA